4 találat a(z) nyugdíj számítása cimkére

Őstermelői időszak nyugdíjba vonulásnál Kérdés

Nyugdíj megállapítása részmunkaidőben dolgozónál Cikk

Miként befolyásolja a nyugdíjat az, ha valaki csak napi két órában dolgozik, és a nagyjából a felét keresi a jelenleg bruttó 161 ezer forintos minimálbérnek? Később mehet emiatt nyugdíjba? Számít ilyen szempontból, hogy nem 20, hanem csak 3 éve van a nyugdíjkorhatár betöltéséig? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Megállapított nyugdíj számításának ellenőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi két kérdésben kérném válaszát, közvetlenül az öregségi nyugdíjkorhatár előtt állva: 1.) Úgy tudom, hogy a nyugdíj összegének megállapításáról szóló (leendő) határozatban csupán annak havi összegét közlik. Van rá mód, hogy a számítás helyessége, annak analitikája megismerhető legyen? (Persze van ONYF-kalkulátor is, és évente 100 ezer fölötti a nyugdíjazások száma, tehát furcsa lehet ez az igény.) 2.) Az öregségi nyugdíj elbírálása iránti igénybejelentési (ONYF 3515-272/B) nyomtatvány III. pontjában a gyermek(ek) adatait CSAK a "nők kedvezményes öregségi nyugdíja" igénylése esetén kell kitölteni? Vagy ettől függetlenül akkor is, netán CSAK akkor, ha "nyugdíjbiztosítási adategyeztetési eljárással le nem zárt, vagy szolgálati időt megállapító határozattal nem érintett időszakot" érint? – tehát kvázi új információ lenne a nyugdíj megállapításához. Köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel: NN

Nyugdíj előtti jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíj előtt álló munkavállaló esetén magasabb jövőbeni ellátás érdekében célszerűbb-e a havi jövedelem megemelése, vagy egy nagyobb összegű jutalom kifizetése a részére? Várom szíves válaszukat, köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kivás bt. beltag jövedelme

Széles Imre

tb-szakértő

Kata új szabálya

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs