14 találat a(z) nyíltvégű pénzügyi lízing cimkére

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásának számviteli teendői 2 Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásának számviteli teendői Cikk

Olvasónknak nyíltvégű pénzügyi lízing lezárásával kapcsolatos kérdésekkel gyűlt meg a baja. Nagy Norbert adószakértő válaszolta meg ezeket.

Pénzügyi lízing kivaalap számításnál Kérdés

Totálkáros nyíltvégű pénzügyi lízing biztosítótérülés áfája Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing Kérdés

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing Kérdés

Energiahatékonysági támogatás Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing, alanyi áfamentes lízingbevevő esetén Kérdés

Kivaalap-csökkentő-e a nyíltvégű pénzügyi lízing? Kérdés

Tisztelt Szakértők ! Adatbázisukban választ kerestem arra, hogy az év végi kivabevallásban csökkenthetem-e a személyi jellegű kifizetésekből adódó kivaalapot (5 millió forint), az előző még tao-s évekből áthozott, eddig még nem érvényesített elhatárolt veszteség összegével (4 millió forint), amennyiben az adóévben nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukcióban vásároltam egy új személygépkocsit (15 millió forint), és a ténylegesen általam megfizetett lízing tőkerészletek értéke áfa és kamat nélkül (első lízingdíj + még háromhavi = 6 milli forint) meghaladta az elhatárolt veszteség összegét. A Nagy Norbert 2020.03.08.-án "Nyíltvégű pénzügyi lizing kiva alatt" (https://adozona.hu/altalanos/Nyilt_vegu_penzugyi_lizing_kiva_alatt_8D8574) cím alatti cikk utolsó mondata szerint NEM csökkenthető a kivaalap [ "A pénzügyi lizingre vonatkozóan a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) nem alkalmaz korrekciós tételeket, így sem a kezdőrészlet, sem a havi díjak nem befolyásolják azt." ] A Szipszer Tamás 2020.04.01-én "Kiva: új tárgyieszköz beszerzése és iparűzésiadó-alap" cikk (https://adozona.hu/kerdesek/2020_3_30_KIVA_uj_targyi_eszkoz_beszerzes_e_rur) utolsó előtti bekezdése, valamint a 2020.05.03-án "Kivabevallás 2019" (https://adozona.hu/kerdesek/2020_4_27_Kiva_bevallas_2019_uuv) cikk utolsó bekezdése szerint IGEN, csökkenthető a kiva alapja. Kérném számomra a szakértőik közötti ellentmondást feloldani szíveskedjenek !!! Szeretném tudni, hogy akkor most csökkenthető-e vagy nem? Vagy esetleg rosszul értelmeztem a három cikk tartalmát ? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel:

Útnyilvántartás vezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője nyílt végű lízing keretében használja a cég tulajdonában álló személygépkocsit hivatalos célokra. Az áfalevonáshoz útnyilvántartást vezet. A cég székhelye az ügyvezető lakása is egyben. Kérdésem, hogy hivatalos célú használatnak minősül-e ilyen körülmények között a cég székhelyétől a munkavégzés színhelyéig (változó színhelyek) történő oda-, illetve visszautazás? Köszönettel várom szíves válaszát.

Tudnivalók a pénzügyi lízingről és könyveléséről Cikk

Az olvasók egyre többször teszik fel a kérdést: mi a különbség az egyes lízingfajták között, hogyan végezhető el a besorolásuk és hogyan kell elszámolni őket. Elég nagy a bizonytalanság a témakörben, számos szakirodalom foglalkozik a kérdéskörrel. Az egyes jogszabályokban fellelhető definíciók jelenleg sem teljesen azonosak, ráadásul az uniós szabályozás – s ennek nyomán a hazai is – 2019-től jelentősen változni fog.

Értékcsökkenés elszámolása pénzügyi lízingnél mikrogazdálkodóknak Cikk

Hogyan számolhatnak el értékcsökkenést személygépkocsi lízingje esetén a mikrogazdálkodói beszámolót készítő vállalkozások? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, adó- és könyvviteli tanácsadó szakértőnk válaszolt.

Nyíltvégű pénzügyi lízing értékcsökkenés Kérdés

A vállalkozás 2014-ben személygépkocsit lízingelt, nyíltvégű pénzügyi lízinggel. Mikrogazdálkodói beszámolót készít. A személygépkocsi lízing futamideje 2 év, így az értékcsökkenés 1/24 rész havonta. Azonban a mikrogazdálkodói beszámolónál a tao szerinti értékcsökkenést lehet alkalmazni. Hogyan történik az értékcsökkenés elszámolása 2014-ben?

Áfabevallás nyílt végű pénzügyi lízing esetében Kérdés

A nyílt végű pénzügyi lízingnél mikor kell az áfabevallás 77. során kimutatni beszerzéskor a nulla áfás számla összegét, vagy a havi törlesztéskor a tőke törlesztőrészt, mert ez utóbi az áfás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close