68 találat a(z) népegészségügyi termékadó cimkére

Fejfájást okozhatnak a kisadók, nyakunkon a bevallás! Cikk

Szöszmötölös munka elébe néznek a könyvelők az egyes kisadók – mint a rehabilitációs hozzájárulás, népegészségügyi termékadó, kulturális adó – éves bevallásakor. Cikkünkben összefoglaltuk a főbb tudnivalókat a jolly joker 01-es bevallás ide vonatkozó fejezeteiről.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A népegészségügyi termékadóval kapcsolatban van problémám. Cégünk a karácsony előtti hónapokban diós, mákos bejglit gyárt. Egy rúd 400 gramm, a hosszabb eltarthatóság érdekében darabonként becsomagolja. Ez előre csomagolt terméknek minősül a netatörvény szerint? Válaszát előre is köszönöm.

NETA Kérdés

Egy kft. kebabot készít, és azt végfogyasztóknak értékesíti. A hozzá való húst, salátát, öntetett külföldről és Magyarországról szerzi be. Netát kell fizetnie?

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Vonatkozhat-e a népegészségügyi termékadó egy cukrászüzemre, ha a termékei elkészítéséhezez felhasznál adóköteles terméket? Hogyan lehetne megfogalmazni érthetőbben, hogy kikre is vonatkozik ez a jogszabály?

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Társaságunk Magyarországon csokit vásárol olyan társaságtól, ahol ő az első forgalomba helyező. Mi megvásároljuk a csokoládét, és továbbértékesítjük szerb magánszemélyeknek, akik megfelelnek a külföldi utas értékesítés feltételeinek (áfatörvény 99. paragrafusában meghatározott 175 euró felett). Tehát a megvásárolt csokit nem Magyarországon értékesítjük. A szállító megkeresett, hogy ránk hárítja az adót. Az én értelmezésemben nem kell az adót megfizetni, hiszen közösségen kívülre történik az értékesítés. Kérdésem, hogy jól értelmezem-e, illetve hogyan kell mindezt bizonylatolni, mit kell a számlán feltüntetni a szállítónak, illetve nekem? Milyen nyilvántartást vezessek, hiszen minden terméket külföldre értékesítünk. Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel: Péter Zsuzsanna

Termékadó Kérdés

Cégünk ételízesítő-gyártásával foglalkozik. Mivel a termék sótartalma meghaladja az előírt mértéket, netát fizetünk utána. Kérdésem az lenne, hogy az érték nélkül átadott, leselejtezett ételízesítő után meg kell-e fizetni a neta összegét? Tisztelettel: Bálint Piroska

Adók befizetése Esemény

2014. július 20. (július 21.)

Népegészségügyi termékeadó fizetési kötelezettség Kérdés

Előre csomagoltnak minősül-e, és ez alapján népegészségügyi termékadó köteles-e az alábbi értékesítés: a VTSZ 1905 alá tartozó 1g/100g sótartalmat meghaladó sütőipari termék (sajtos pogácsa), melyet megrendelés alapján gyárt le a gyártó lédig, kartonos kiszerelésben, és értékesít tovább kiskereskedők részére? A kartonos kiszerelés töltőtömege a megrendelésnek megfelelően mindig változó. A kiskereskedők a fogyasztók számára, azok jelentlétében mérik ki a kért mennyiségeket.

Népegészségügyi termékadó Kérdés

Cégünk tasakban kiszerelt fűszerkeveréket értékesít, mely neta-köteles. A terméket egy szlovák vevőnek adtuk el. Az árut cégünk szállítólevéllel – melyet leigazoltak – vitte el a vevőnek a terméket Szlovákiába. A kérdésem az lenne, hogy az értékesített termék kapcsán a netát meg kell-e fizetnünk, vagy a közösségen belüli értékesítés esetében mentesülünk ez alól? Köszönöm válaszát.

Így buktatta le a nagymama a NAV-nál az édességgyártót Cikk

Nem fizetett népegészségügyi termékadót egy zalai édességgyártó cég, amelyről kiderült, hogy az általa gyártott mézes puszedlihez a feltüntetettnél több cukrot használt – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője az MTI-t.

Befizetés adó, adóelőleg, járulék, járadék Esemény

Befizetés, adó, adóelőleg, járulék, járadék Esemény

Dec. 20.

Bevallás adókról Esemény

Dec. 20.

Biztosítási adó-, népegészségügyi termékadó, kiva és áfa bevallása Esemény

Népegészségügyi Termékadó és a bevétel Kérdés

Cégünk termékeit érinti a Népegészségügyi Termékadó (NETA).A termék értékesítésénél a termék eladási ára a következőképpen tevődik össze: termék alap ára + NETA+ Áfa. Kérdésem: A NETA összegét az értékesítés árbevétele között kell-e kimutatni, vagy egyéb bevételként?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Minimum járulék

Széles Imre

tb-szakértő

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close