• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Netatörvény, sótartalom meghatározása

Tisztelt Szakértő! Hozzáadott cukrot és sót tartalmazó kukoricapehely forgalmazását tervezzük (1904-es VTSZ). A terméket más európai uniós országban gyártják, mi azt Magyarországon forgalmazni szeretnénk. A hozzáadott cukortartalom 4,5%, ennek alapján nem netaköteles a termék. Azonban a hozzáadott sótartalma 1 gramm körüli lenne. A törvény megfogalmazása alapján az adót akkor kell fizeti, ha a termék sótartalma meghaladja az 1 gramm só/100 g mennyiséget. Tehát ha a termék 100 grammjában a receptúra alapján 1 gramm hozzáadott só van, akkor a törvény szövege alapján adót még nem kell fizetni. Amennyiben ez így van, kérem erősítse meg! Ha meghaladja a termék sótartalma az 1 grammot, akkor mi számít "meghaladásnak", milyen pontossággal számolnak ebben az esetben? Mik a kerekítési szabályok? Ha például a termék sótartalma 1,1 gramm só/100 gramm (1,05 gramm, vagy ezt meghaladja), akkor már adóköteles? A termék sótartalmát milyen dokumentumokkal szükséges alátámasztanunk? Az általunk forgalmazni tervezett kukoricapehely analitikai módszerekkel laboratóriumban mérhető sótartalma a termék előállítása során a receptúra szerint hozzáadott só mellett az alapanyagokban természetesen előforduló nátriumot is kimutatja és méri. Így a késztermék mért sótartalma (a csomagoláson feltüntetendő tápanyagtáblázatban is szereplő érték) mindkét forrásból származó sót tartalmazza. Kérdésem tehát, hogy az adókötelezettség megállapítása során csak a receptúra alapján hozzáadott só mennyiségét kell-e figyelembe venni?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1