2 találat a(z) must cimkére
Szüret idején kiemelt hatósági vizsgálatokat végez a Nébih
Cikk
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén ismét kiemelt ellenőrzés-sorozatot végez a szüreti időszakban. A vizsgálatok középpontjában a borászati termékeket előállító üzemek, valamint a szőlőfelvásárlók állnak. Az akció célja többek között annak biztosítása, hogy a borelőállítás első lépésének tekinthető szüret során pontosan rögzítsék a betakarított szőlő mustfokértékét és mennyiségét – tette közzé honlapján a Nébih.
Fokozott figyelem a pincékben ‒ a mustgáz komoly veszélyt jelenthet
Cikk
Az idei szüreti időszak beköszöntével a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a bortermelők figyelmét a must erjedése során keletkező mustgáz veszélyeire. A mustgáz nagy koncentrációban történő belélegzése akár tragédiát is okozhat, amennyiben a pince szellőztetése nem megfelelő. A pince levegőjének biztonságát ma már szén-dioxid jelző készülékekkel is ellenőrizhetjük, de a hagyományos gyertyás módszer továbbra is egyszerű és hatékony figyelmeztetést adhat – olvasható a portal.nebih.gov.hu-n.