14 találat a(z) mezőgazdasági szolgáltatás cimkére

Számlázás Kérdés

Fordított áfa Kérdés

Számlázás halott személynek Kérdés

Általányadózás Kérdés

Fordított áfa mezőgazdasági szolgáltatásnál Kérdés

Mezőgazdasági szolgáltatás Kérdés

Egyéni vállalkozás vagy őstermelés? Kérdés

Mezőgazdasági szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi gazdaságban végzett mezőgazdasági szolgáltatás eltérően adózik-e a többi a családi gazdaságban végezhető tevékenységektől? Segítségüket előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó kisvállalkozói kedvezmény Kérdés

Tisztelt Cím! Egyéni vállalkozó fő tevékenysége dohányáru-kiskereskedelem. 2019. év végén vásárolt az egyéni vállalkozó egy traktort, melyet mezőgazdasági szolgáltatás tevékenység keretein belül kíván működtetni. A tevékenységet 2020. február hónapban jelentette be. 2020. évben már dolgozni fog a traktor, árbevétel keletkezik a tevékenységből. Kérdésem, hogy 2019. évben a traktor után igénybe vehető a kisvállalkozói kedvezmény, mint bevételt csökkentő tétel?

Őstermelő mezőgazdasági szolgáltatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. Őstermelő, aki nem rendelkezik egyéni vállalkozói igazolvánnyal, mezőgazdasági szolgáltatást is végez, amit önálló tevékenység jövedelmeként számol el. Elszámolható-e mezőgazdasági szolgáltatásként a silókukorica szállítása, illetve a szalmabála-rakodás? Amennyiben nem, és történt az év folyamán ilyen számlázás, mi a teendő? Válaszát előre is köszönjük!

Mezőgazdasági szolgáltatás számlájának adattartama Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy őstermelő, aki állattenyésztéssel foglalkozik. Vannak gépei is, amelyekkel más őstermelőknek végez földmunkákat. Ha jól gondolom, ezen tevékenységet a már meglévő adószáma birtokában, de nem mint őstermelő végzi, hanem magánszemélyként, és az szja-bevallásban az A lapon vallja be, nem az őstermelős eredményének levezetésében. A kérdés nem is erre irányul, hanem hogy ezen számlákra rá kell írni a felhasznált gázolaj mennyiségét és értékét? Egyébként gázolaj-visszatérítésre jogosult, mint őstermelő, azt a tavalyi évben is megkapta. Ezen számlák viszont nem az őstermelői tevékenységéhez kapcsolódnak, hiszen őstermelő nem végezhet mezőgazdasági szolgáltatást. Kérdésem, hogy valóban fel kell-e tüntetni azt a számlán? Nem találtam erre vonatkozóan törvényi előírást. Köszönöm válaszát.

Őstermelő Kérdés

Zisztelt Szakértő! Mezőgazdasági őstermelő hogyan, milyen feltételekkel végezhet mezőgazdasági szolgáltatást.(szántást, vetést, aratást.stb.)? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Pné

Mezőgazdasági szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adózó szeretne mezőgazdasági szolgáltatást végezni oly módon, hogy igény szerint biztosít meghatározott létszámú munkást gyümölcs és zöldségszedés, betakarítási utómunkálatok céljából. Ezen munkákat az emberei kézzel, végeznék, gépi munka nélkül, nem a saját területén, hanem igény szerint más cégek területén, előre egyeztetett munkákra és létszámmal. Megfelel-e a törvényeknek, ha mezőgazdasági szolgáltatásról készül a szerződés és a számla? Több helyről kapott olyan tanácsot, hogy ez munkaerő-kölcsönzésnek minősül és mezőgazdasági szolgáltatást ilyen módon nem végezhet. Kérem álláspontjukat ezzel kapcsolatban. Köszönettel.

Gázolaj költségkénti elszámolása Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Egyéni vállalkozó gázolajköltséget elszámolhat-e, ha mezőgazdasági szolgáltatást vesz igénybe, amihez ő adja a gázolajat, így a számla is a saját nevére szól? Tulajdonában egyébként nincs semmilyen jármű. Köszönettel: Cs. Éva

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Építési telek értékesítésekor számla kiállítása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Követelés fejében átvett kifestő adományként továbbadása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31