18 találat a(z) mellékállású cimkére

Mekkora a kata mértéke, ha mellette az illető ingyenesen végez ügyvezetést egy kft.-ben, megbízási jogviszonyban? Kérdés

Kata külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Kata hallgatói jogviszony mellett Kérdés

Katás egyéni vállalkozó bejelentések Kérdés

Katás vállalkozás külföldi munkaviszony mellett Kérdés

Katafizetés csed alatt – alkalmazottal végzett tevékenység Kérdés

Mellékállású kisadózó tagi jogviszony mellett Kérdés

Katás egyéni vállalkozó munkaidő-csökkentés Kérdés

Katás bt.. beltagjának külföldi munkavállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., ami jelenleg az eva hatálya alá tartozik, és következő évtől a kata adózást választaná. A bt. beltagjának Magyarországon volt főállása, így főállás melletti társas vállalkozó volt, de most Amerikában az USA-ban kapott 1 éves szerződést az egyik egyetemen, tehát kint dolgozna egy évig. Kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő, amennyiben kint az USA-ban dolgozik, és biztosított lesz, az itthoni cégben mennyi katát kell fizetnie? Illetve milyen igazolást kell bemutatnia a külföldi biztosításról? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

Nyugdíjas katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy katás főállású egyéni vállalkozó nyugdíjba vonul, mert elérte a nyugdíjkorhatárt, de továbbra is vállalkozó szeretne maradni. Ebben az esetbe csak a 101-sen kell átjelenteni, hogy nem főállású, hanem mellékállású? Más teendő nincs ilyenkor az egyéni vállalkozással kapcsolatban? Válaszát előre is köszönöm. Szilvia

Mezőgazdasági őstermelő fő- vagy mellékállású? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy fiatalember tavaly májusban kiváltotta az őstermelői igazolványát. Nem volt máshol bejelentett jogviszonya, viszont mellékállású őstermelőként jelentkezett be. Fizette maga után az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Rendben van a jogviszonya így? A fiatalember tavaly nem szerzett őstermelőként bevételt. Idén viszont már foglalkozik sertéstenyésztéssel és vágni szeretné a sertéseket, majd értékesíteni a húst. Idén már főállású őstermelő akar lenni. Változásbejelentővel át kell őt jelenteni a T1041-esen főállásúra vagy a tavalyi évi bejelentkezése sem jó és visszamenőleg kell őt már főállású őstermelőnek bejelenteni? Mi lesz a járulékalapja idén, és mi a tavalyi évre? Melyik lesz a kezdő éve járulékfizetés szempontjából?

Kata Kérdés

Tisztelt Szakértő. Katás vállalkozó vagyok és a havi 50 ezer forintot fizetem főállású katásként. De van egy 2 órás bejelentett munkaviszonyom is. Ha esetleg gyermeket szeretnék, akkor szüneteltethetem a katás vállalkozást és bejelenthetnek 8 órás munkaviszonyban? Vagy átjelentkezek a havi 25 ezer forintot fizető mellékállású katásra nem pedig szüneteltetem? Lehetséges ez év közben? Köszönöm szépen.

Kata Kérdés

Bt. beltagja főállású katás vállalkozó. Egy másik betéti társaságban kültag, ott lehet-e mellékállású katás vállalkozó? Köszönöm.

Gyes kata adónem mellett Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jelenleg katás egyéni vállalkozó vagyok főállásban gyed mellett. Mivel gyermekem hamarosan betölti a 2 évet, ezért a gyedre való jogosultságom lejár. A kérdésem az lenne, hogy igényelhetek-e a főállású kata mellett gyest? Úgy tudom, hogy gyes mellett csak heti max. 30 órás munkavégzés lehetséges, ám jelenleg katás főállásban vagyok. Ha nem lehetséges, akkor lehet-e megoldás, hogy csak mellékállású katát választok (egyáltalán választhatok-e önmagában csak mellékállású katát) és amellett igénylem a gyest? Mellékállású kata esetén mennyi az éves bevétel maximuma? Hogyan alakul a tb-jogviszonyom mellékállású kata és gyes mellett? Végezetül azt kérdezném, hogy a gyes beletartozik-e a katás jövedelembe? Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Egyéni vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mellékállású egyéni vállalkozó 36 órát meghaladó munkaviszony mellett végez vállalkozási tevékenységet. Mi történik akkor, ha a főállásában fizetés nélküli szabadságot vesz ki? A fizetés nélküli szabadság időtartamára meg kell fizetnie a járulékokat? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs