8 találat a(z) kapcsolt cég cimkére

Transzferár fődokumentum-készítési kötelezettség Kérdés

Kapcsolt katás vállalkozás Kérdés

Kapcsolt felek között teherautó bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítsen annak megválaszolásában, hogy ha 2 db egyszemélyes Kft. 1-1 tagja és ügyvezetője két fiú testvér, akkor ha az egyik cégből a teherautót kölcsönbe adja a testvére cégének, akkor kötelező-e az írásbeli bérleti szerződéskötés, kötelező-e a kapcsoltság bejelentése, mi lesz a szokásos piaci ár a bérleti díjra, mert fogalmuk sincs ezt hogyan találják ki, (tehát az áfát sem tudjuk mi alapján fizessük, ha kapcsolt, mert ők ingyen adnák át, hiszen számukra nem sok értelme van, pont azért mert rokonok)? Ha ugyanezt az autót nem kölcsönadná, hanem eladná, akkor is kell-e kapcsoltként jelenteni az ügyletet? Mi lehet a szokásos piaci ára, hiszen ő olcsóbban jutott hozzá, mert rossz állapotban volt, megteheti-e, hogy ugyanannyiért adja el, mint amennyiért megvette, vagy mi legyen az áfa alapja? Az üzemanyagszámla elszámolása a bérleti szerződéstől vagy a forgalmiban szereplő üzembentartói cím feltüntetéstől lehetséges? Mivel kisteherautó, ezért kötelező-e az útnyilvántartás vagy menetlevél, ha igen, még akkor is, ha csak a saját építkezésére szállítja a saját anyagait és ügyet intéz vele?? Nagyon szépen köszönöm szíves segítségét! További jó munkát kívánok!

Készpénzfizetési korlát Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Felmerült egy kérdés, melyben segítségét szeretném kérni készpénzfizetési korlát kapcsán. Tudomásom szerint egy naptári hónapban egy szerződés keretében maximum havi másfél millió forint fizethető ki készpénzben. Fölötte csak utalni lehet. Ez a korlát vonatkozik két kapcsolt kft. közötti kölcsönre is? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Cégek közötti pénzeszköz-juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Újonnan alakuló társaságiadó-alany vállalkozás az induláshoz támogatást kapna kivaalany kft.-től. (A két fél tulajdonosi szerkezet alapján kapcsoltnak minősül.) A juttatás nem felel meg az adomány feltételeinek, az új cég várhatóan nyereséges lesz, a kapott támogatásra jutó adót is meg fogja fizetni, amit igazolni fog a kivaalany társaságnak. Van-e valami speciális előírás amiatt, hogy nem mindkét fél a tao. tv. hatálya alá tartozik? Köszönettel: Vágner Emília

Kiva megszűnésnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Úgy tűnik, hogy a kiva adózás választásakor (áttéréskor) a kapcsolt cégek árbevétel- és létszámadatát együttesen kell vizsgálni, de a működés során tovább már nem adódnak össze ezek az adatok, azaz a megszűnés eseteinél a kapcsolt válalkozások hasonló adatait már nem kell összeszámítani. Jól gondolom? Üdvözlettel: CsK

Külföldi társaság magyar adószám Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni. Német anyavállalatunk magyar adószámot igényelt, nincs telephelye Magyarországon, csak áfaregisztrált. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez esetben a német cég kapcsolt vállalatait be kell jelenteni az adóhatóságnak? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Mi vár a kapcsolt cégekre jövőre? Cikk

2010. január 1-jétől a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a korábbi gyakorlatból közös nyilvántartást készítsen az adózó a kapcsolt vállalkozásaival kötött hatályos megállapodásaira vonatkozóan.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs