208 találat a(z) különadó cimkére

Negyedével csökkenne a kormány embereinek adója Cikk

Mérsékelné a végkielégítések különadóját Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az egyes törvényeknek agrár- és környezetügyi tárgyban történő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott zárószavazás előtti indítványával.

A különadók miatt elhagynák a külföldi befektetők Romániát Cikk

A külföldi befektetők romániai érdekképviseleti szervezete (Foreign Investors Council, FIC) tagvállalatai befektetéseinek más országokba történő áthelyezésével fenyegetőzik a különadók miatt.

Kártérítést kell fizetni a 98 százalékos különadó miatt Cikk

A strasbourgi emberi jogi bíróság három ügyben elutasította a magyar kormány fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, hogy így próbálja megvédeni a közszférában dolgozók végkielégítésére visszamenőleges hatállyal kivetett 98 százalékos büntetőadót.

Befizetés, pénzügyi szervezetek különadója, eva, kiva megszűnés miatti adó, naptári évtől eltérő üzleti év Esemény

Dec. 10. Kötelezettség Kire vonatkozik A 2010-2012.

"Választaniuk kell, hogy esznek-e vagy fűtenek" Cikk

Egyszeri különadót kellene kiróni az energiaszolgáltató brit magáncégekre, ha a legutóbb bejelentett meredek áremelések miatt az eddiginél is több lakossági fogyasztó szorulna állami segélyre a magas téli fűtésszámlák miatt - mondta Sir John Major volt brit miniszterelnök kedden.

Befizetés, adók, járulékok Esemény

Veszélyeztetik az élelmiszeripart a különadók Cikk

Versenyhátrányba kerülhet a magyarországi élelmiszeripar az ágazatot sújtó különadók miatt - tudatja közleményében az Agrár Európa Kft. tanulmányára hivatkozva az Elelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége.

EU-s jogba ütközhet a kiskereskedelmi különadó Cikk

Meglepő fordulat következhet be az Európai Bíróság előtt folyamatban lévő Hervis-ügyben, miután Juliane Kokott főtanácsnok 2013. szeptember 5-én ismertette főtanácsnoki indítványát. A főtanácsnok szerint a kiskereskedelemi tevékenységre kivetett különadó esetében ugyanis nem áll fenn a külföldi vállalkozások hátrányos megkülönböztetése, azonban sértheti az EU hozzáadottérték-adóra vonatkozó szabályozását.

Elbukhat a kiskereskedelmi különadó Cikk

A luxembourgi Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka szerint a Magyarországon a kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó nem jelent hátrányos megkülönböztetést a külföldi vállalatokkal szemben, ugyanakkor sértheti az uniós áfairányelvet - derül ki a bíróság által csütörtökön közzétett dokumentumból.

Szocho, különadó, szja-előleg befizetése, egyszerűsített foglalkoztatás bevallása Esemény

Különadó bevallása, eva- és tao-előleg befizetése Esemény

Különadót vetne ki a napenergia termelőkre a szlovák kormány Cikk

A napenergiából származó villanyáram előállítóit terhelő különadó bevezetését tervezi a szlovák kormány, amitől a jövő évi költségvetés hiányának csökkentését várja - közölte a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági lap hétfőn.

A különadók csaknem felét a fogyasztók fizetik Cikk

Mára a különadók nagyságrendje elérte a társasági adóét, mivel azonban ez csak a vállalkozások szűkebb körét érinti, így számukra komoly megterhelést jelent. Az anyag rámutat, hogy a jogalkotók szándékával szemben az adók beépülnek a szolgáltatások áraiba, és így végső soron a fogyasztók, illetve az adókkal közvetlenül nem érintett ágazatok is viselik a terheket, írja a Leitnerleitner tanulmányában.

Különadó kiválás esetén Kérdés

Váratlan fizetési kötelezettség adója: Brüsszel még elemzi a magyar választ Cikk

Az Európai Bizottság még nem végezte el annak a magyar kormányzati válasznak, illetve a múlt pénteki magyar külügyminiszteri bejelentésnek a tartalmi értékelését, amely a legutóbbi magyar alkotmánymódosítással szemben korábban megfogalmazott uniós aggályokra válaszként született - közölte hétfőn Pia Ahrenkilde Hansen, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adónemváltás 2.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Tagi kölcsön kamat adózása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close