239 találat a(z) különadó cimkére

Adók befizetése Esemény

Változások az áfában, a különadókban és a helyi adókban Cikk

Az adózással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló T/4741. számú törvényjavaslat a személyi jövedelemadón és társasági adón kívül számos egyéb adónemet javasol módosítani, melyek elfogadása a jövő héten várható.

Kell-e különadót fizetni kockázati tőkealap befektetési jegyei után? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kockázati tőkealap-kezelő 2015. január elsejétől köteles-e a befektetési alap különadójának beszedésére, bevallására, illetve megfizetésére a kockázati tőkealap tekintetében? (Forgalmazó és a befektetési alap különadója.)

Adók, járulékok befizetése Esemény

Különadó Kérdés

Szeretném megtudni, hogy mi módon lehet/kell visszaigényleni a 2011-ben levont 98 százalékos különadót? Köszönettel: Gróf Erzsébet

Adóik felülvizsgálatát remélik a távközlési szolgáltatók Cikk

A távközlési szektor különadóinak felülvizsgálatát, a terhek csökkentését szorgalmazza a magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT).

Áfa, járulék, osztalék- és különadók: óriási köztehercsökkentésre készülnek Romániában Cikk

Elfogadta a bukaresti kormány az új adótörvénykönyv tervezetét, amely jövő évtől kezdődően a jelenlegi 24-ről 20 százalékra csökkentené az általános forgalmi adót (áfa), az alapvető élelmiszerek áfáját pedig 9 százalékra mérsékelné.

Magánszemély különadója Kérdés

2014-ben kifizetett végkielégítésre kell-e alkalmazni a 98 százalékos különadót, vagy ahogy én tudom a 2006.évi LIX. törvény ezen 2. §-a már nem érvényes?

Adók, járulékok befizetése Esemény

Kin csattan az ostor? Óriási elvonást generálnak a „kisadók” Cikk

Egyes gazdálkodók belerokkanhatnak, ha nem hárítják tovább a lakosságra a 2015-ös adóváltozások között szereplő új, illetve növelt terheket, például az élelmiszeradót, vagy a kollektív befektetési formák különadóját.

Pert vesztett a NAV Cikk

A Hervisnek adott igazat a bíróság az adóhatósággal szemben a cég különadó fizetéssel kapcsolatos, az EU bíróságát is megjárt perében.

Különadó, eva, kiva befizetése Esemény

Szigorodik a veszteségelhatárolás, jön a települési adó, különadó a befektetési alapokra Cikk

A jelenleginél még nehezebb lesz elszámolni az átalakulással, cégfelvásárlással átvett veszteséget, adóalap-kedvezmény vehető igénybe a felsőoktatási intézmény támogatása után, új adót vethetnek ki az önkormányzatok. Folytatjuk az Országgyűlésnek tegnap benyújtott 2015. évi adócsomag javaslatainak bemutatását.

Visszajáró különadó: itt van a NAV tájékoztatója Cikk

Mit kell tenniük azoknak, akiknek a legújabb jogszabályok értelmében visszajár a 98 százalékos adó egy része? Mit tehetnek azok, akik már bevallásukban visszaigényelték a sarcot, vagy az adó mértéke miatt pereskednek. Itt van a NAV tájékoztatója.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Október 13.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs