226 találat a(z) különadó cimkére

Visszajáró különadó: itt van a NAV tájékoztatója Cikk

Mit kell tenniük azoknak, akiknek a legújabb jogszabályok értelmében visszajár a 98 százalékos adó egy része? Mit tehetnek azok, akik már bevallásukban visszaigényelték a sarcot, vagy az adó mértéke miatt pereskednek. Itt van a NAV tájékoztatója.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Október 13.

Különadó: az NGM a visszatérítési határidőről Cikk

Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Különadó visszatérítése: jogszabályra vár a NAV Cikk

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.

Banki különadó-részlet befizetése Esemény

2014. szeptember 10.

Bevallás a pénzügyi szervezetek 2014. évi különadójáról Esemény

2014. szeptember 10.

Különadó – ezt ígéri a kormány Cikk

A kormány nem tervezi, hogy különadót vet ki az útépítő cégekre, a kabinet és az Európai Bizottság között ugyanakkor "súlyos vita van" a 2007 és 2012 közötti, útépítéssel kapcsolatos közbeszerzések ügyében - közölte szerdán a Kormányzati Információs Központ az MTI érdeklődésére.

Még ezt is lehet? 15 százalék adó, hét évre visszamenőleg Cikk

Egy, hamarosan a kormány által tárgyalandó előterjesztés szerint hét évre visszamenőleg különadót vethet ki a kormány azokra az útépítő cégekre, amelyek 100 millió feletti közbeszerzést nyertek. Ebből finanszírozna egy közelgő brüsszeli büntetést.

Különadó a húsosfazékhoz közelállókra? Cikk

75 százalékos különadót fizettetnének ellenzéki képviselők azokkal, akiknek bevételeit elsősorban az állami bevételek újraelosztása gyarapítja.

Visszajáró adó: miért hallgat a NAV? Cikk

Már négy hónapja, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) elrendelte a 2010. évi XC. törvény 2013. december 30-áig hatályban volt 10. §-ának a 98 százalékos különadóra vonatkozó alkalmazási tilalmát, ám a jogászok vitáin kívül, gyakorlatilag semmi nem történt a kárvallottak ügyében. A NAV halogatja az önellenőrzésekkel kapcsolatos határozatok meghozatalát.

98 százalékos különadó Kérdés

Ügyfelem szeretné visszakérni a NAV-tól a 1153-as szja-bevallásában bevallott végkielégítése után befizetett 98 százalékos különadót, amelyet az Alkotmánybíróság is jogtalannak ítélt. Mi a teendő pontosan? Kérem, hogy részletesen írják le, mit kell tennem.

Kiket sújt és hogyan árt a legújabb különadó? Cikk

A költségvetési bevételeket elhanyagolható összegben gyarapítaná, számos médiavállalkozást viszont tönkretenne az új ágazati teherként bevezetni javasolt reklámadó.

Adóváltoztatásokat is vár Magyarországtól Brüsszel Cikk

Közzétette hétfőn az uniós tagállamok számára készített úgynevezett országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásokat az Európai Bizottság. A Magyarország számára készített javaslatok között első helyen az államadósság további csökkentése szerepel, második a hitelezés elősegítése, a harmadik pedig a cégek adórendszerének egyszerűsítése.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Különadó, adóalanyiság megszűnése miatti adóelőleg befizetése Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő munkavállaló szabadsága részmunkaidőnél

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Csedre jogosultság

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Lejáró gyed veszélyhelyzetben

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close