5 találat a(z) közösségen kívüli értékesítés cimkére

Belföldi vagy közösségen kívüli értékesítés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nemzetközi vállalat vagyunk, anyacégünk EU tagország. Szeretném a következő ügylettel kapcsolatos iránymutatásukat kérni. Vállalatunk az általunk gyártott készterméket anyacégünknek számlázza (Dániába). Az árut távol-keleti partnereinknek közvetlenül mi küldjük ki. Az Unióból az anyacégünk által kiállított számlával lép ki az áru. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben az általunk kiállított számla anyacégünk felé megfelel-e a közösség területén kívüli értékesítés feltételeinek (áfabevallás 01. sor)? Változtat-e a fentieken, ha anyavállalatunk rendelkezik magyar adószámmal? Válaszukat előre is köszönöm!

Webáruház értékesítése az áfában Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_26_webaruhaz_ertekesitese_az_afaban_nwb Tisztelt Szakértők! Idézet a hivatkozott kérdésből: "Továbbá, amennyiben a vevő nem adóalany, úgy felmerül a 29. § és 30. § leírt szabályok alkalmazása (ún. távértékesítés). E szabályok alapján a jogszabály szerinti esetekben főszabályként a rendeltetés országában teljesül az értékesítés, ha a termék küldeménykénti feladását vagy fuvarozását az értékesítő maga, illetőleg – javára – más végzi, és az értékesítés eredményeként a termék a Közösség más tagállamába kerül. Ugyanakkor amennyiben a célország szabályai által meghatározott összeget az értékesítések összege nem éri el, úgy lehetőség van a feladás országában történő adózás választására" Amennyiben webáruház (belföldi kft) Közösségi területre, magánszemély részére végez termékértékesítést (egyenes áfás számla), vagy harmadik országba magánszemély részére (Közösségi áfa területi hatályon kívüli értékesítés, adómentes számla), akkor ezen értékesítések az áfabevallás melyik sorába kerülnek? (Mindkét esetben igazolható, hogy a termék elhagyta az Magyarországot).

Közösségen kívüli adóalanynak nyújtott szolgáltatás számlázása Kérdés

Közösségen kívüli adóalanynak (USA) nyújtott szolgáltatás (áfatörvény területi hatályán kívüli) esetén a "fordított adózás"-t rá kell-e írni a számlára?

Alanyi mentes kft közösségi és azon kívüli termékértékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfa alanyi mentes cég terméket értékesítene közösség területére és azon kívülre. A termékeket csomagként küldi a megrendelőnek. Kérdések: 1. Közösségen belül, amennyiben adóalanynak számláz, az általános áfaszabályok szerint, tehát áfamentesen (közösségi adószámot igényel). Amennyiben magánszemélynek, akkor alanyi mentesként szintén áfamentesen számláz a 6 millió forint értékhatárig? 2. Közösség területén kívülre hogyan kell számláznia, ha adóalanynak, illetve, ha magánszemélynek számláz? 3. A vámoltatás hogyan zajlik a gyakorlatban? Hová kell, és milyen nyomtatványokat beküldeni? 4. Ha Paypal számlára utalnának a vevők, az gondot okozhat-e esetleg valamilyen hatóságnak? Előre is köszönöm a segítséget.

Közösségen kívüli értékesítés Kérdés

Líbiába történő állat-értékesítés esetén milyen számlázással és vámmal kapcsolatos előírásokat kell figyelembe venni? Próbáltam a neten utána olvasni, de konkrétumot nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Duális szakképzés munkaszerződés

Széles Imre

tb-szakértő

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs