13 találat a(z) könyvelési díj cimkére

Áfalevonás alvó cégnél Kérdés

Árrésadózás esetén áfalevonási jog Kérdés

A könyvelő nem adja át a régi könyvelési adatbázist Kérdés

Utalványkibocsátó áfalevonási joga Kérdés

Tisztelt szakértő! Ügyfelem pénzhelyettesítő utalvány kibocsátásával foglalkozik. Az értékesített utalvány beérkezett összegét vevői előlegként tartom nyilván (áfamentes). A kapcsolódó költségekről szóló számlák alapján van-e áfalevonási joga? A költségek az alábbi pár tételből állnak össze: - utalvány előállítási költsége, - könyvelési díj, - személygépkocsi bérlése. A fenti költségek áfája levonásba helyezhető-e?

Időszakos ügylet teljesítési időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozással éves könyvelési díjban állapodtam meg. E szerint a teljes összeget az adóévet követő év január 12-éig készpénzben rendezi. Az időszakos elszámolás alapján a számla teljesítési időpontja 2017. január 12. lesz? Hogyan számlázandó, ha októberben az I-III. negyedévet kifizetné, az alanyi mentes határ átlépése előtt, hogy ne kelljen az áfát megfizetnie? Novemberben átlépem az alanyi adómentes határt. A tervezett módosítások tükrében jól gondolom, hogy jövő évtől – ha a bevételem 2015-ben és 2016-ban nem volt több 8 millió forintnál – ismét választhatom az alanyi mentességet? Mikor várható az őszi adócsomag elfogadása? Köszönettel.

Könyvelési díj számlakiállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szerződésben úgy rendelkeztünk, hogy "a könyvelő a havi szolgáltatási díjról szóló számláját utólag, 8 napos átutalási határidővel, a tárgyhót követő hónap 5. napjáig küldi meg a megrendelő részére". Valójában a március havi könyvelési díjnál április 5. a számla kelte, a fizetési határidő április 13. A helyes teljesítési időpont március 31. vagy április 13.? Köszönettel: Égei Emese

Áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy adott egy cég, melynek bevétele csak osztalékból származik, egyéb bevétele nincsen. Levonható-e a telefon- és könyvelési díj áfája? Köszönöm: JT

Könyvelési díj miatt 20 milliós bírság Cikk

Az MNB megtiltotta a K&H Bank számára a kisvállalati ügyfelek részére a közelmúltban bevezetett új könyvelési díjjal kapcsolatos jogsértő magatartás folytatását, és még bírságot is kiszabott a hitelintézetre.

Könyvelési díj – számlázásvariációk Kérdés

Tisztelt Szakértő! Csak egyszerű megerősítést szeretnék kérni néhány esetre, mivel gyakorlati példákat hiába kerestem, sajnos nem találtam: 1. Abban az esetben, ha a 2015. december havi könyvelési díjat (a december havi anyagok könyvelését, tehát kvázi előre) december 4-én számlázom le, akkor a teljesítés dátuma egyenlő a kiállítás dátumával, a fizetési határidő pedig mondjuk plusz 8 nap utalásos számlánál? 2. Mi a helyzet akkor, ha készpénzben történik mindez? Akkor a teljesítés dátuma egyenlő a fizetési határidővel, ami egyenlő a kiállítás dátumával? 3. Mi a helyzet akkor, ha mikrogazdálkodó az ügyfél, akinek a könyvelési díjat számlázzuk, és eddig utólag számláztunk, vagyis december 4-én leszámláztam a novemberi könyvelési díjat, amikor is a kiállítás dátuma december 4-e, a fizetési határidő pedig egyenlő a teljesítési dátummal, ami mondjuk plusz 8 nap utalásnál. Ha készpénzes volt, akkor pedig mindhárom határidő december 4-e? 4. Mi történik akkor, ha készpénzes a számlakiállítás, az ügyfél mikrogazdálkodó, ezért a decemberi könyvelési díjat közös megegyezéssel – eltérve az eddigi számlázási gyakorlattól – decemberben fizetné készpénzben. Ekkor a fentieket is figyelembe véve előfordulhat az, hogy a november és december havi könyvelési díjnál, már amennyiben készpénzes, ugyanaz lesz a számlakiállítás, illetve a teljesítés dátuma és a fizetési határidő is?

Számlázás könyvviteli szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített számlát nem lehet használni könyvviteli szolgáltatásra július 1-jétől? Ügyfeleink nagy része készpénzben fizeti a könyvelési díjat utólag, a szerződés szerint a teljesített, vagyis könyvelt hónap utáni hónapban. Vagyis az októberi könyvelési díj novemberben esedékes szerződés szerint. Egyszerűsített készpénfizetési számlát lehet kiállítani? Ha nem, akkor mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm. Glückné

Könyvelési díj számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelési és bérszámfejtési díj számlázásával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 2015. 06. 30-áig folyamatos teljesítésű számlát állítottunk ki, amelyben a könyvelési díjat előre számláztuk ki, míg a bérszámfejtési díjat utólag (létszámadat ismerete miatt). 2015. 07. 01-jétől 2 darab számlát kell kiállítani az alábbiak szerint? 1. Például könyvelési díj: október havi számla kelte 2015. 10. 01., teljesítési idő 2015. 10. 01., fizetési határidő 2015. 10. 16. 2. Bérszámfejtési díj szeptember hóban: számla kelte 2015. 10. 12., teljesítési idő 2015. 09. 30., fizetési határidő 2015. 10. 28. Válaszát előre is köszönöm.

Áfa-visszaigénylés alvó cégnél Kérdés

Szeretnék állásfoglalást kérni áfa szempontból egy olyan céggel kapcsolatban, amelyik nem végez tevékenységet alakulása óta. Ez a vállalkozás vett egy telket 2002-ben, amelyen kötelező fűkaszálást végeztet évente többször. Ezen kívül a könyvelési díjról kap áfás számlát. Kérdésem az, hogy amennyiben a vállalkozás nem számláz, nem végez semmilyen tevékenységet, levonásba helyezhető-e, illetve visszaigényelhető-e a bejövő számlák áfatartalma. A területet befektetési céllal vásárolta a cég. Van-e jelentősége az áfa szempontjából, hogy mi volt a vásárlás célja?

Könyvelés ingyen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném szíves állásfoglalását: nagyon sok cég került nehéz helyzetbe az elmúlt évek során. Sok már nem is működik, árbevétele nincs, nem szűnik meg, mert abban bízik, hogy adódik olyan lehetőség, amelyet ki tud használni, és ismét fellendül az üzlet. Nem fizetik az adókat, sokszor már a könyvelőt sem. Több szakmai előadáson elhangzott, hogy a NAV nem fogadja el az " ellenérték nélküli" könyvelést, így a könyvelők inkább kiállítanak egy pár ezer forintos számlát a könyvelési díjról év végén. Ez viszont olyan bevételt generál, ami valótlan. Kérdésem: mit lehet tenni ebben az esetben? Tényleg nem hiszi el az adóhatóság, hogy a könyvelő az elmúlt évekre tekintettel, ezekben a nehéz hónapokban, években nem kér az elvégzett munkáért pénzt? Inkább kreáljunk hamis bevételt a békesség kedvéért? Tisztelettel: Reményi Győzőné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó várandóssága

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Bizalmivagyonkezelő-bevétel elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szálláshely-szolgáltatás, áfa, szja

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5