3 találat a(z) járulékos szolgáltatás cimkére

Konferenciaszervezés éttermi szolgáltatással – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2018-ban konferenciát szervez, a konferencia egyösszegű díja tartalmazza a szálloda éttermében elfogyasztott ebéd ellenértékét is, abban elkülönítve a rendezvény és az étkezés (nettó) díját. 2018-ban az éttermi szolgáltatás áfája 5%, az étterem számunkra 5%-os áfát számít fel. Kérdésünk, hogy a rendezvényszervező cég az éttermi szolgáltatást közvetített szolgáltatásként jogosult-e 5%-os áfával továbbszámlázni, vagy azt a konferenciához tartozó járulékos szolgáltatásként, 27%-os adóval kell kezelni?

Fordított adózású termékhez kapcsolódó szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyakorlaias kérdésem van a fordított áfás vasanyagokkal kapcsolatos áfabevallás elkészítéséről. Ha a vaskereskedő olyan vasanyagot vág, szállít, amely fordított áfás a 6/B melléklet szerint, akkor ezen szolgáltatások járulékos szolgáltatásként szintén fordított áfásak lesznek. De hogyan kell ezeket szerepeltetni az áfabevallásban? A vasanyagra vonatkozó bekezdésre hivatkozással nem lehet, mert nem tudok hozzá sem költség-, sem vtsz.-számot a részletező lapon hozzátenni, viszont a 142. paragrafus más bekezdése alá sem tudom besorolni. Akkor hogyan kell kezelnem e szolgáltatásokat?

Járulékos szolgáltatás áfája Kérdés

Fémipari termékeket értékesítő vállalkozás egy külső fuvarozó közreműködésével kiszállítja a termékeket a vevő kérésére. Ha 27 százalékos áfás terméket szállít ki, akkor a kapcsolódó fuvar is 27 százalékos áfás. Ha fordított áfás terméket szállít ki, akkor kapcsolódó szolgáltatásként a fuvar is fordított áfás lesz. De hogyan kell a fuvart szerepeltetni akkor a számlán, ha azon van 27 százalékos áfás és fordított áfás termék is?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs