5 találat a(z) ingyen munka cimkére

Nyugdíjas beltag Kérdés

Munkaszerződés köthető-e nulla forinttal? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy munkaszerződést lehet-e nulla forintos bérrel kötni, vagy legalább 1 forint kötelező? (Emlékeim szerint Gyurcsány Ferenc fizetése ennyi volt.) A másik pedig az lenne, hogy van-e korlátja annak, hogy munkaviszony keretében egy személy mennyi munkaidőben dolgozhat, akár egy, akár több munkahelye van? Példa: napi 8 órás munkaviszony mellett létesíthet-e még egy napi 6 vagy 8 órás munkaviszonyt is ugyanaz a személy? Ilyenkor mi dönti el, hogy melyik a főállása? Be kell-e jelenteni a munkáltatónak, ha újabb munkaviszonyt létesít valaki? Köszönettel.

Megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyes eljárás, ha egy mellékállású egyéni vállalkozó és a házastársa tevékenykedik egy egyéni vállalkozásban, az egyéni vállalkozó katát fizet maga után, a házastársa díjazás nélkül megbízási jogviszony keretében dolgozik. Élő szerződés van a két fél között, de díjazást nem kap a házastárs az elvégzett feladatért. A NAV felé bejelentésre nem került a házastárs megbízási jogviszonya. (Heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik a házastárs is.) Válaszát előre is köszönöm.

Kft. tagja ingyen dolgozik, elszámolhat-e kocsihasználatot? Kérdés

Ha a társas vállalkozó nem vesz fel jövedelmet Kérdés

Tisztelt Cím! A kérdésem az lenne, hogy megteheti-e az egyszemélyes kft. ügyvezetője, hogy a kft. vagyoni helyzetére tekintettel úgymond "ingyen" dolgozik, azaz nem vesz ki jövedelmet? Úgy tudom, hogy ebben az esetben a levonandó járulékokat meg kell fizetnie. A szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást ebben az esetben a cégnek meg kell fizetnie? Év közben is dönthet úgy, hogy nem vesz ki a továbbiakban jövedelmet? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel : B. Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close