70 találat a(z) időszakos elszámolás cimkére

Előleg és időszakos elszámolás Kérdés

Áfa – számlázás – időszakos elszámolás Kérdés

Gyűjtőszámla vagy időszakos elszámolás Kérdés

Időszakos elszámolású export szolgáltatás teljesítési időpontja Kérdés

Időszakos utólagos elszámolás Kérdés

Eseti bérbeadás teljesítési dátuma Kérdés

Időszakos elszámolás lehetősége, ha nem rendszeres időszakonként történik számlázás Kérdés

Időszakos elszámolás számlázási szabályai Cikk

Hogyan kell feltüntetni a dátumokat az időszakos elszámolású számlán, és elég-e a szóbeli megállapodás az időszakos elszámolásról? – kérdezte az Adózóna olvasója. Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Időszakos elszámolás számlázási szabályai Kérdés

Időszakos elszámolás vagy gyűjtőszámla Kérdés

Online számlázás – költség-továbbszámlázás teljesítési időpontja Kérdés

Időszakos elszámolás Kérdés

Időszakos elszámolás – előleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tejfelvásárlóval időszakos elszámolásban állapodtunk meg. Tárgyhónapban 25-éig előleget köteles fizetni a felvásárló. Tárgyhót követően számolunk el egymással, tárgyhót követő 20-ika a végső fizetési határidő. Februárban a felvásárlótól nem érkezett előleg. Március 2-án előleg megnevezéssel érkezett összeg bankszámlánkra (saját bevallásuk szerint elfelejtették utalni, megkésve fizettek.) Keletkezik-e áfafizetési kötelezettségünk a késve érkezett előleg kapcsán? Kell számlát kiállítanunk? Egyáltalán februári időszak kapcsán lehet márciusban előlegről beszélni? Köszönjük válaszukat!

Időszakos elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cégünk élelmiszergyártással foglalkozik, nagy- és kiskereskedelmi partnereinknek értékesítünk, akik eljuttatják a fogyasztóhoz a termékeinket. Időről időre akciózunk, melynek keretében egy-egy termékünket akciós áron lehet elérni a boltokban. Az akció ideje alatt olcsóbban értékesítjük a kiválasztott terméket, illetve a kereskedelmi céggel külön megállapodást kötünk az akciós termékkel kapcsolatos reklám-marketing szolgáltatásra. Az akciós időszak végén a partnerünk a reklám-marketing költségeket kiszámlázza felénk, de a teljesítés dátumához jellemzően az akció kezdő napját írják, amivel nem értünk egyet, tekintettel arra, hogy az akciós időszak meghatározott, előre rögzített, tehát úgy gondoljuk az időszakos elszámolás szabályait kellene alkalmazni számlázáskor. A szerződésben viszont a partner rögzíti, hogy felek megállapodása szerint a teljesítés dátuma az akció kezdő napja. Kérdésem: helyesen jár el a kereskedelmi partner és felek megállapodhatnak-e abban, hogy mi legyen a teljesítés dátuma, illetve ha nem, akkor a vázolt ügyletet miként kell számlázni, főleg akkor, ha időszakos elszámolásra vonatkozó szabály alkalmazása nincs kikötve a szerződésben. Válaszukat előre is köszönöm!

Többnapos munkavégzés időszakos elszámolás alá esik? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk emelőgéppel történő munkát végez, kezelő biztosításával. A szerződésben kétnapos időtartamú munkavégzés van rögzítve, és azon belül óradíj van megállapítva. Az elszámolás alapját a munkavégzés végével leigazolt gépüzemnaplóban szereplő óraszám szolgálja. Kérdésem, hogy jelen ügylet időszaki elszámolásúnak minősül-e? A szerződésben nem történt utalás erre való tekintettel. Változtat-e az ügylet megítélésén, hogy konkrét feladatot végez, vagy az adott, kétnapos időszakban több egymástól elkülönülő emelési feladatot? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Munkahelyteremtő bértámogatási program – 6+3 havi 100% támogatás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close