6 találat a(z) használt autó értékesítése cimkére

Különbözeti áfa könyvelése Kérdés

Autómentés tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó autómentés tevékenységet tervezi végezni a 494104 TEÁOR alatt. Az autómentést egy Ford Transit 2402 köbcentis saját vállalkozásban levő autóval fogja végezni. Ugyanez a vállalkozó különbözeti adós használtautó-értékesítéssel is foglalkozik. Emellett áfában az általános szabályokat választott. Kérdéseim: Menetlevelet kell vezetnie? Üzemanyag elszámolást kell készítenie a tankolt és a norma szerinti felhasználásról? Van-e bármi specialitás a könyvvezetésében vagy analitikában, ami eltér bármilyen más tevékenységi körtől és vonatkozik erre a tevékenységre? Köszönettel.

Használt autó értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használt autó értékesítő egyéni vállalkozó áfában különbözeti áfát és általános szabályokat is választott. Konkrét eset: magánszemélytől vásárolt autót belföldön és ezt értékesítette egy autóbontó kft.-nek. A számlát az egyéni vállalkozó különbözeti áfásan állította ki, törött, sérült állapot feltüntetésével. Helyes így a számla? Nem kell nyilatkoztatni a kft.-t? Köszönettel.

Használtautó-értékesítés illetékmentessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Használtautó-értékesítéssel is foglalkozó, 2015-ben alakult kft. megkapta az illetékmentességet 2015. 12. 31-áig, azonban nem volt ilyen értékesítése egy sem, csak szolgáltatásból származott árbevétele. 2016-ra megkérheti-e újra az illetékmentességet, mert szeretne ezzel a tevékenységgel is foglalkozni, de az előző évi árbevétele alapján nem teljesítette a vállalt 50 százalékos használtautó-értékesítéséből származó bevételt, ezt a GJFORGNYIL nyomtatványom le kell jelenteni, ezzel nem felel meg a feltételeknek. Kérem segítségét, hogyan lehet illetékmentes 2016-ban, vagy ez csak kezdőknek lehetséges? Tisztelettel: Géczi Sándorné

Felújított használt autó értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni: Egy cég működésképtelen, illetve felújításra szoruló gépjárműveket vásárolna, melyeket felújítás után értékesítene. Kérdéseink ezzel kapcsolatban az alábbiak lennének: a megvásárolt gépjárművet ebben az esetben át kell-e íratni a cég nevére? Engedélyhez kötött ez a tevékenység? Áfa szempontjából hogyan adózi? (Legtöbb esetben magánszemélytől vásárolnának forgalomból kivont, illetve forgalomban lévő gépjárművet.) Van-e különbség a kettő között elszámolás, adózás szempontjából? Segítségüket előre is köszönjük.

Különbözeti áfa előlege Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk használt autók forgalmazásával foglalkozik. Az értékesítésre a különbözeti áfa elszámolást választottuk. Vevőnk előleget fizetett az egyik használt autóra. Kérdésünk, hogy szükséges-e számlát kiállítani az előlegről, vagy csak a végső értékesítésről? Ha kell előlegszámla, azon milyen áfaértéket kell szerepeltetni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close