99 találat a(z) háziorvos cimkére

Praxisjog öröklése Kérdés

Számlaadási kötelezettség alóli mentesség 2021 Kérdés

Műtét elszámolási költsége, járulékok Kérdés

Kormányzati bérígéret háziorvosoknak, sérelmezi az elfogadott törvényt az orvosi kamara Cikk

A kormány jövő év január 1-jétől garantálni kívánja, hogy a háziorvosok a bértáblában szereplő összegnél kevesebbet ne kereshessenek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Koronavírus: nem kell teszt, hogy fertőzötté nyilvánítson a háziorvos Cikk

Új eljárásrendet adott ki 2020. szeptember 21-én a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter. Az új eljárásrend szerint a koronavírusfertőzést PCR-teszt nélkül, a mutatott tünetek alapján is megerősítheti a háziorvos – írja a 444.hu.

Fókuszban a számlaadat-szolgáltatás Cikk

A gyakorlati élet továbbra is számtalan problémát vet fel a számlaadat-szolgáltatásban július 1-jétől alkalmazandó szabályokkal összefüggésben. Két olvasói kérdésre Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

Háziorvos tárgyi áfamentes bevételének számlázása Kérdés

500 000 forint NEAK-támogatás a háziorvosoknak Kérdés

Egyszeri juttatás háziorvosnak Kérdés

Háziorvos NEAK-támogatása Kérdés

Egyéni vállalkozó háziorvos kötelező NAV regisztrációja Kérdés

Háziorvos online számlázása 2020. 07. 01-jétől Kérdés

Karantén: kinek, mikor jár táppénz? Cikk

Egészségügyi veszélyhelyzetben gyakran felmerülő kérdések – egyebek mellett –, hogy kaphat-e táppénzt a karanténban lévő, egyébként még igazoltan nem beteg személy, hogyan nyújtható be a keresőképtelenségi igazolás személyes kapcsolattartás hiányában, és miként forduljanak a háziorvoshoz a betegek légúti fertőzési tünetek esetén.

Bérkiegészítés (háziorvosi szakdolgozó) II. Kérdés

Tisztelt dr. Hajdu-Dudás Mária! Köszönöm válaszát a hasonló címmel feltett kérdésemre. Engedje meg, hogy visszakérdezzek, mert nem volt egyértelmű a válasza. Kérdésem a munkáltatót terhelő szociális hozzájárulási adóra és szakképzési hozzájárulásra vonatkozott, és nem a munkavállalótól (bruttó bérből) levont adókra, járulékokra. Helyes-e tehát az a gyakorlat, hogy a szakdolgozó bérlapján a bruttó 20 000 forint helyett bruttó 16 807 forint bérkiegészítés van feltüntetve, és ebből kerülnek levonásra az adók és az egyéni járulékok? (16 807 forint számítása: 20 000 forintból levonva a 16 807 forint után 17,5%, azaz 2941 forint szociális hozzájárulási adót és az 1,5%, azaz 252 forint szakképzési hozzájárulást) Másként fogalmazva: tartalmazza-e a 20 000 forint a munkáltató adóterheit is? Előre is megköszönöm kielégítő válaszát!

Háziorvos – számlaadás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Háziorvos humán egészségügyi tevékenységet végez, betegeket lát el. Az új szabályok alapján 2020. július 1-jétől nem mentesül a számlaadási kötelezettség alól. Teljesítheti-e kézi nyugtával kötelezettségét? Adnia kell minden egyes ellátásról számlát/nyugtát, vagy csak azon szolgáltatásairól, amelyek nem tartoznak a közszolgáltatásba, például gépjárműalkalmassági vizsgálat? Válaszukat köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Földbérleti díj kifizetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs