25 találat a(z) göngyöleg cimkére

Göngyöleg visszavétele változó ár esetén Kérdés

Göngyöleg számlázása Kérdés

Göngyöleg visszavételezése Kérdés

Raklap visszaszállítása Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Számlahelyesbítés – göngyöleg Kérdés

Sérült göngyöleg javíttatása Kérdés

Számlahelyesbítés/NAV-állásfoglalás Kérdés

Göngyöleg kiszámlázása Kérdés

Fémkaloda értékvesztése Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

Katás vállalkozás bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném válaszát kérni. Egyéni vállalkozó sörözőt üzemeltet, és a kata adózás hatálya alá tartozik, jelenleg alanyi adómentes minőségben. Italkereskedő, nagykereskedésből vásárolja az árukészlet legnagyobb részét, a vásárláskor kiállitott számlán számlázzák ki a göngyöleg értékét is, amelyet az áru átvételekor kifizet. Az áruszállításkor a korábban már megvásárolt göngyöleget a nagykereskedés visszaszállítja, és erről jóváíró vagy visszáruszámlát állítanak ki, amelynek az ellenértékét kifizetik a vállalkozás részére, illetve az általa fizetendő számla értékével szemben kompenzálásra kerül. A kérdésem arra irányulna, hogy ez esetben a katás vállalkozás bevételét képezi-e a kiállított visszáru vagy jóváíró számla értékeként kapott pénzbevétel. Olyan eset is előfordul, hogy egyazon számlán számlázzák ki a vásárolt termékeket és ugyanazon számlán veszik vissza – mínuszal – a hozzájuk beszállított göngyöleg értékét. Ez esetben szintén az a kérdésem, hogy figyelembe kell-e venni a visszaszállított göngyöleg miatt levont összeget a katás bevétel meghatározásánál? Válaszát előre is köszönöm.

Pénztárgéphasználat melletti számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi tevékenységet folytató kft. pénztárgépet használ, azonban a visszárut és göngyöleg-visszavételt nem tudja beütni a pénztárgépbe (nem képes mínuszos áfás nyugta kibocsájtására, azt a pénztárgépben egyéb kiadásban tudják szerepeltetni, de áfa forgalomból nem veszi le a gép), így arról minden esetben áfás számlát állítanak ki. Kell-e ezen számlákat a PTGSZLAH nyomtatványon jelenteni? Köszönettel.

Ekáer-szám igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Egy virágkereskedelemmel foglalkozó cég Hollandiából szerez be virágokat, dísznövényeket. Az áru kartondobozokban, műanyag vödrökben érkezik meg. Kérdésünk, hogy mikor ezeket a kartonokat, vödröket visszaküldik Hollandiába, kell-e ahhoz is ekáer-számot igényelni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs