23 találat a(z) göngyöleg cimkére

Göngyöleg visszavételezése Kérdés

Raklap visszaszállítása Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Göngyöleg Kérdés

Számlahelyesbítés – göngyöleg Kérdés

Sérült göngyöleg javíttatása Kérdés

Számlahelyesbítés/NAV-állásfoglalás Kérdés

Göngyöleg kiszámlázása Kérdés

Fémkaloda értékvesztése Kérdés

Áfabevallás M-es és főlap kezelése sztornó esetén Kérdés

Katás vállalkozás bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném válaszát kérni. Egyéni vállalkozó sörözőt üzemeltet, és a kata adózás hatálya alá tartozik, jelenleg alanyi adómentes minőségben. Italkereskedő, nagykereskedésből vásárolja az árukészlet legnagyobb részét, a vásárláskor kiállitott számlán számlázzák ki a göngyöleg értékét is, amelyet az áru átvételekor kifizet. Az áruszállításkor a korábban már megvásárolt göngyöleget a nagykereskedés visszaszállítja, és erről jóváíró vagy visszáruszámlát állítanak ki, amelynek az ellenértékét kifizetik a vállalkozás részére, illetve az általa fizetendő számla értékével szemben kompenzálásra kerül. A kérdésem arra irányulna, hogy ez esetben a katás vállalkozás bevételét képezi-e a kiállított visszáru vagy jóváíró számla értékeként kapott pénzbevétel. Olyan eset is előfordul, hogy egyazon számlán számlázzák ki a vásárolt termékeket és ugyanazon számlán veszik vissza – mínuszal – a hozzájuk beszállított göngyöleg értékét. Ez esetben szintén az a kérdésem, hogy figyelembe kell-e venni a visszaszállított göngyöleg miatt levont összeget a katás bevétel meghatározásánál? Válaszát előre is köszönöm.

Pénztárgéphasználat melletti számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi tevékenységet folytató kft. pénztárgépet használ, azonban a visszárut és göngyöleg-visszavételt nem tudja beütni a pénztárgépbe (nem képes mínuszos áfás nyugta kibocsájtására, azt a pénztárgépben egyéb kiadásban tudják szerepeltetni, de áfa forgalomból nem veszi le a gép), így arról minden esetben áfás számlát állítanak ki. Kell-e ezen számlákat a PTGSZLAH nyomtatványon jelenteni? Köszönettel.

Ekáer-szám igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Egy virágkereskedelemmel foglalkozó cég Hollandiából szerez be virágokat, dísznövényeket. Az áru kartondobozokban, műanyag vödrökben érkezik meg. Kérdésünk, hogy mikor ezeket a kartonokat, vödröket visszaküldik Hollandiába, kell-e ahhoz is ekáer-számot igényelni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Online számla visszárunál Kérdés

Dokumentum: Online számla visszáru Válaszadó: dr. Kelemen László Köszönjük válaszukat, de a válasz kapcsán további kérdés merült fel. Azért tényleg át kell alakítani a rendszert, mert a göngyölegek visszaszállítása során nem beazonosítható az eredeti számla? Ezek szerint a bolti göngyöleg visszaszállítása során kialakult, általánosan elterjedt gyakorlat nem megfelelően működik? Itt sem lehet beazonosítani, hogy melyik szállításból jött vissza a göngyöleg, mégsem a vevő számláz.

Online számla visszáru Kérdés

A göngyöleg visszáru számlák online adatszolgáltatásával kapcsolatban lenne kérdésünk. Információink szerint ezeket a számlákat helyesbítő számlaként kell kezelni, és így az adatszolgáltatásban az előzményszámlát fel kell tüntetni. Mi a teendő, ha azt nem lehet követni, hogy a göngyöleget melyik szállításból hozták, ami elég életszerű. Ilyenkor milyen hivatkozást kell megadni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó bérhizlalás II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Művégtag költségeinek átvállalása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs