5 találat a(z) fagyizó cimkére

Itt razziázik a NAV Cikk

A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik; a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

Fagyizó – kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi esetben: alanyi adómentes kft. fő tevékenységi köre 1082 édességgyártás, egyéb tevékenységek 5629, 5630 vendéglátás. A kft. általában május-szeptember időszakokban üzemel, saját készítésű fagylaltot állít elő és ezt árusítja egy bérelt helyiségben. A jövő héttől ismét szeretné előállítani a fagylaltot és értékesíteni. Ez a kft. jogosult a koronavírus-kedvezmény igénybevételére (az árbevétel 100%-a fagylaltgyártás és -értékesítés)? Köszönöm a segítséget.

Fagyizó turizmusfejlesztési hozzájárulása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egy alanyi mentes vállalkozó, aki fagyizót üzemeltet, alanya-e a turizmusfejlesztési hozzájárulásnak? A fagyizóban van helyszíni fogyasztás is, és természetesen elvitel is. A törzsadatában a TEAOR 56.10, de TEAOR keresőben az 56.10 és az 55.30 egy és ugyanaz.

Téves áfakulcshasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mi a teendő, ha egy fagyit értékesítő társaság (fagyizó) a fagyit a pénztárgépben több hónapon keresztül nem 27, hanem 18 százalékos áfakulcs szerint értékesítette? Tehát így ütötte be a pénztárgépbe.

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Jól értelmezem a törvényt, hogy a fagyizókra mint vendéglátóhelyekre nem vonatkozik a vasárnapi munkavégzés tilalma?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close