164 találat a(z) euró cimkére

Euróban kiállított számla, forintban fizetés Kérdés

Tísztetl Adózona! Cégünk nemzetközi szállitmányozással foglalkozik. Belföldi alvállalkozoink többsége a fuvardijakat euróban számlázza, megállapodásunk értelmében. Előfordul, hogy számla lejártakor nincs elég eurónk (mivel az áfát forintban kapjuk vissza) és forintban szeretnénk a számlát kiegyenliteni. Van-e ennek akadálya? A legtöbb számlán a nettó, az áfa és a bruttó összeg forintban is szerepel. Mi a helyzet amikor csak az áfa összeg és az alkalmazott árfolyam szerepel? Köteles-e a partner a forintos fizetést elfogadni? Előre is köszönöm válaszukat. Üdvözlettel.

Euró-bevezetés: ezt tervezi Románia Cikk

Törvényileg szabályozná Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója, hogy Románia 2019. január elsejétől bevezeti az eurót – írja a kitekintő.hu.

Így lehet euróért árulni a magyar boltokban: milyen pénztárgép kell? Cikk

Kell-e engedély ahhoz, hogy egy üzletben forint helyett euróval fizessenek? Milyen valutában kell visszaadni a visszajárót, mit, hogyan kell könyvelni? Olvasónk kérdéseire Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadónk válaszolt.

Áttérhetnek az euróra a litvánok is Cikk

Az EU-ügyi miniszterek szerdai tanácsülése hivatalossá tette azt a döntést, miszerint Vilnius 2015. január 1-jén az euróra cserélheti eddig nemzeti fizetőeszközét, a litast. A litván csatlakozással az eurózóna tagja lesz mindhárom balti állam, az euróközösség tagjainak száma pedig 19-re nő.

Ezek hiányoznak az euró bevezetéséhez Magyarországon Cikk

Magyarország nem teljesíti az egységes valuta bevezetésének a feltételeit – állapítja meg szerdán közzétett 2014-es konvergencia jelentésében az Európai Bizottság, amely azt javasolja, hogy Litvániát 2015. január 1-jétől 19-ik tagként vegyék fel az euróövezetbe. Magyarország az öt számszerű konvergencia kritériumból jelenleg hármat teljesít.

Tartós befektetési számla Kérdés

Tartós befektetési számlára euró került elhelyezésre kamatozásra. Kérdés: lejárat előtti kivétel esetén a forintgyengülés (árfolyamváltozás) jövedelemnek minősül-e és kell-e utána adózni? Az euró pénzösszeg átutalásra került egy másik bankba, forint tranzakció nem történt. Köszönöm.

A lettek az eurózóna tagjai lettek Cikk

Lettország az eurózóna legújabb tagja lett január elsején.

Devizában kiállított számla sztornózása Kérdés

Kiállítottam egy eurós számlát 07/17-én 296,11 FT/EUR-s árfolyamon, teljesítés nem történt. Jóváírhatom-e 296,11 Ft/EUR-s árfolyamon vagy pedig a mai választott árfolyamon kell jóváírnom, és az árfolyam-különbözetet elszámolnom? Köszönöm a segítségét.

Eus számla magánszemélynek Kérdés

Egy magyarországi építőipari cég németországi magánszemélynek lakásfelújítást végzett 125 000 € értékben, kb 1-2 hétig tartott a munka, voltak magyarországi alvállalkozóink is. Az a kérdés, hogy milyen áfatartalmú számlát állítsunk ki, be kell-e kint adóalanyként jelentkeznünk akár nekünk, akár az alvállalkozóinknak?

Számla kiegyenlítése: milyen pénznemben keletkezik a követelés? Cikk

Euróban fizetett forintösszeg hátralékkal - mit lehet ilyenkor tenni? Olvasói kérdésre az adószakértőnk, Nagy Norbert válaszol.

Euróban fizetés szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Élelmiszerüzletben mostantól euróval is lehet majd fizetni. Milyen feltételeknek kell megfelelni és milyen sajátos szabályok vonatkoznak az elszámolására, könyvelésére.Válaszát előre is köszönöm.

Forintban megállapított osztalék-előleg kifizetése valutában Kérdés

Kft. Ft-ban jóváhagyott osztalék-előleget fizet ki belföldi magánszemély tagjának a valuta-pénztárból euróban 2012-ben, milyen árfolyamon kell a forint osztalék-előleget euróra átválltani?

Bevezetnék a tranzakciós adót Cikk

Az Európai Bizottság (EB) szerdán hivatalosan javaslatot tett a pénzügyi tranzakciók megadóztatására.

A NAV figyelmeztet: át kell állítani a pénztárgépeket Cikk

Az euró pénznem kezelésére alkalmas pénztárgépeket és taxamétereket használó adózóknak e készülékeken legkésőbb az év végéig át kell állíttatniuk az euró bevezetés technikai dátumát 2020. január 1-jére, ellenkező esetben a felhasználók számára használhatatlanná fognak válni - figyelmeztet az adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs