3 találat a(z) elhunyt tulajdonos cimkére

Öröklés (fel nem vett bér és osztalék öröklése) Kérdés

Kölcsönadott pénzeszköz Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Kft. a tulajdonosának jelentős összeget kölcsönadott immár 8 éve. A tulajdonos 6 éve elhalálozott. Ez az összeg még mindig szerepel a könyvekben. Milyen módon kerülhetne ki a könyvelésből ez az összeg, mivel rendelkezésre nem áll? (Az örökösöknek tudomása erről nem volt, ők viszik tovább a kft.-t.) Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Takácsné H. Ilona

Tao-bevallás és beszámolóbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kicsit összetett kérdésben kérem segítségüket. A gazdasági társaság tulajdonosai közül 2 fő elhunyt, az üzletrészük együtt meghaladta az 50%-ot. Hagyatékátadó végzés még nincs, így már teljesen biztos, hogy 2018. 05. 31-éig a gazdasági társaság nem tud olyan határozatképes taggyűlést tartani, ami a vezetőség által aláírt, könyvvizsgáló által levizsgált 2017. évi beszámolót a taggyűlés elfogadhatná, és határozatot hozhatna az adózott eredmény felhasználására vonatkozóan. Közzétenni csak a taggyűlés által elfogadott beszámolót lehet, a határozattal együtt. A cég tudja, hogy ki lesz az örökös az egyik személy esetében, de mivel az külföldi, azok a dokumentumok még hiányoznak, mely alapján a bíróság a tagváltozást bejegyezné. A taggyűlést összehívták 2018.05.30-ra, de teljesen biztos, hogy az örökléses tagváltozást addigra nem jegyzik be, így a taggyűlés nem lesz határozatképes 1. kérdés: Mit tegyen a társaság, hogy elkerülje a bírságot, amiért nem tud elfogadott beszámolót közzétenni? 2. kérdés: A társaságiadó-bevallást be lehet-e küldeni a NAV-hoz? Telefonon felhívtuk a NAV-ot, ahol a társaságiadó-bevallással kapcsolatban kérdeztük, hogy ha május 31-éig – a fenti okok miatt – nem lesz elfogadott beszámoló, attól a 2017-es társasági adóbevallás beküldhető-e. Közölték, hogy a rendszer befogadná, de a jogszerűségével gond lenne, mivel nem elfogadott beszámolón alapul. Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close