17 találat a(z) elhalálozás cimkére

Egyéni vállalkozó elhalálozása Kérdés

Özvegyi nyugdíjra jogosultság Kérdés

Erdőgazdálkodó elhalálozása Kérdés

Az édesanya meghal: mi történik az ellátásokkal? Cikk

Az ellátások és családtámogatások zegzugos útjait sokszor nem könnyű kibogarászni még akkor sem, ha nagyjából egyszerű esetről beszélünk. Sokkal nehezebb helyzetbe kerül egy család akkor, ha nem tudja az anya igénybe venni a gyermek születését követően az ellátásokat, mert az édesanya meghal. A családnak ilyenkor érthetően nem a munkaügyi adminisztráció az elsődleges, mégis fontos tudni, mire, ki jogosult, hogyan tudják az ellátásokat igényelni úgy, hogy az anya már sajnos nem veheti ezeket igénybe.

Kompenzációs felár, őstermelő halála esetén terményfelvásárlás Kérdés

Osztalék, szocho Kérdés

Itt vannak a statisztikai adatok a születésekről és a halálozásokról Cikk

Az előzetes adatok szerint 2022 januárjában 6602 gyermek született, és 12 957-en haltak meg. 2021 januárjához viszonyítva az élveszületések száma 10, a halálozásoké 6,0 százalékkal csökkent. 2231 pár kötött házasságot, ami 20 százalékkal kevesebb a tavaly januári értéknél, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Egyösszegű kompenzáció rokkantaknak Kérdés

4 gyermekes anya szja-mentessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy dolgozónk 4 gyermeket szült, akik közül 3 gyermek háztartásában nevelkedett. Az egyik gyermeket súlyos betegsége és állapota miatt orvosi javaslatra ápolási otthonban helyezték el 8 éves korától! A beteg gyermek 33 éves korában elhalálozott. A beteg gyermekre családi pótlékot emlékezete szerint nem kapott, vélhetően az ápolási intézet kapta meg, de erről irásos dokumentumokkat nem tudott beszerezni. A fellelt iratokban a gyermek állandó lakcímének szülei címe van feltüntetve, az ápolási otthon ideiglenes lakcímként van rögzítve. Véleménye szerint az anya 4 gyermekes anyának számít-e? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Pásztor János

Változások a jogosítványszerzéssel, születéssel, névváltoztatással, elhalálozással kapcsolatos ügyintézésben Cikk

Szinte automatikussá válik a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés 2021 februárjától – mondta a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1-en csütörtökön.

Egyéni vállalkozó elhalálozása Kérdés

Egyéni vállalkozó saját tulajdonú közforgalmú gyógyszertárat üzemeltet, ő a tulajdonosa a személyi jognak is. Mivel 74 éves, szeretné tudni, mi történik, ha ő elhalálozik. Egyetlen lánya van, aki gyógyszerészként dolgozik nála. A lányának van egy egyszemélyes kft.-je. Mi történik az egyéni vállalkozással ilyen esetben, illetve a gyógyszerészhez tartozó személyi joggal? Gondot jelent-e a lány tulajdonában lévő kft. az egyéni vállalkozás öröklése esetén? Milyen lehetőségek vannak arra, hogy esetleg még elhalálozása előtt az átadást megtegye, és az milyen adófizetéssel jár? Az egyéni vállalkozásban van még 2 nagyértékű ingatlan, az egyik egy tanuszoda és gyógyszolgáltatásokat végző központ, amit 5 évvel ezelőtt építettek, a másik egy balatoni nyaraló. Lehet-e ebben előre jól gondolkozni egy 100 milliós árbevétel fölötti nagyságrendnél?

Családi gazdálkodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A családi gazdaság 5 főből áll, de év közben az egyik tagja elhalálozott. Mi ilyenkor a teendő? Hogyan osztható fel a bevétel, a költség? Meg kell osztani az időszakot úgy, hogy az elhalálozás időpontjáig 5 főre, majd 4 főre számolom a bevételt és költséget? Előre is köszönöm válaszát.

Elgaloppírozta magát a NAV, a Kúria megismételteti az eljárást Cikk

Túl alacsony költséghányaddal kalkulált a NAV egy elhunyt őstermelő elmulasztott adóbevallásait pótlandó hatósági eljárásban. Az örökös perre vitte az ügyet, a Kúria ismételt eljárásra kötelezte a hivatalt.

Családi gazdaság tagjának elhalálozása Kérdés

Tisztelt szakértő! Négy tagú családi gazdaság tagja egyik tagja elhalálozott az év közepén. Az lenne a kérdésem, az eddig elért bevételeket vagy az egész évi bevételeket osztják négy felé? Az elhalálozás időszakáig osztható négy felé és a továbbiakban csak három felé? Be kell-e jelenteni az adóhivatalba az elhalálozás tényét? Válaszát előre is köszönöm.

Végelszámolás lezárása Kérdés

Katás bt. 2017.01.01-től végelszámolás alatt áll. Februárban elhunyt a kültag, 50 százalékos tulajdonrészét a beltag-végelszámoló örökölte, aki így 100 százalékos tulajdoni hányad birtokába jutott. A végelszámolás tervezett lezárása előtt egy nappal elhunyt a beltag-végelszámoló. Hogyan lehet folytatni, és lezárni a végelszámolást? Ha a végelszámolás lezárása után az örökösnek kifizetik a felosztható vagyont, milyen adók terhelik az örököst, tekintettel arra, hogy a felosztható vagyon a katás időszak alatt képződött?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, táppénz megbízási jogviszonyban

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31