114 találat a(z) egyszerűsített végelszámolás cimkére

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők Kérdés

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás: mi a teendő az ingatlannal, az árukészlettel? Cikk

Egyik ügyfelünk egyszerűsített végelszámolással szeretné megszüntetni a cégét. A kft. egyedüli tagja egy másik kft. A megszűnését tervező cég főkönyvében szerepel ingatlan, illetve árukészlet is. Ahhoz, hogy a társaság végelszámolása befejeződjön, értékesíteni kell az ingatlant, illetve az árukészletet, vagy az adómentesen átadható a tulajdonos kft. részére? Ha adómentesen átadható a tulajdonos kft. részére, akkor ezt hogyan kell lekönyvelni? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Evából tao hatálya alá áttérés Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás iratminta Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás ismételt elindítása Kérdés

Végelszámolás során a tagi követelések adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társas vállalkozás (bt. vagy kft.) szeretné vállalkozását (egyszerűsített) végelszámolással megszüntetni. A tagok magánszemélyek. A vállalkozás évek óta nem működik. A vállalkozásnak csak a tagok felé van tartozása. Van lekötött tartaléka, amit a tagok fizettek be a veszteség fedezésére. Van hátrasorolt kötelezettsége, amit szintén a tagok fizettek be és van tagi hitele. Ezeket a kötelezettségeket a vállalkozás nem tudja visszafizetni. A szakirodalomban a következőket olvastam: ha ezeket a tételeket nem tudja a vállalkozás visszafizetni, akkor 1. a tagi hitel elengedése egyéb bevétellé válik, ami után társasági adót és ajándékozási illetéket kell fizetni 2. a hátrasorolt kötelezettség egyéb bevétellé válik, ami után társasági adót és ajándékozási illetéket kell fizetni 3. a lekötött tartalék átvezetendő az eredménytartalékba, de ajándékozási illetéket kell utána fizetni A vállalkozás a taót és az illetéket sem tudja kifizetni. Kérdésem az lenne, hogy 1. a fenti megállapítások helyesek-e 2. a vagyonfelosztás során a tagok átvállalhatják-e a tao- és illetékfizetési kötelezettséget 3. ha nem vállalják át (mert nem tudnák kifizetni), akkor mi módon tudják megszüntetni a vállalkozást ? Válaszát előre is köszönöm.

Végelszámoló díjazása – kata adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft.-ben az ügyvezető társasvállalkozói jogviszonyban látja el az ügyvezetői feladatokat. Mellette mellékállású katás egyéni vállalkozóként tevékenykedik. A kft. elveszítette vevőkörét, egyszerűsített végelszámolással kerül megszüntetésre 2020-ban. Szeretném megkérdezni, hogy a végelszámolási feladatokat elvállalhatja 0 forintért mint végelszámoló úgy, hogy a katás egyéni vállalkozásában megfizeti a havi 50 000 forintot? Köszönettel!

Egyszerűsitett végelszámolás átfordulása végelszámolásá Kérdés

Tisztelt Szakértő Egy cég egyszerűsitett végelszámolása majdnem teljesen lebonyolódott egészen, sajnos egy lépés maradt ki, a NAV-nak nem küldtem be véletlenül a cég egyszerűsitett végelszámolásának bejelentését 20T201T számú nyomtatványon (amint felszólitottak hiánypótlásra aznap beküldtem, de ez sajnos pár nappal a 150 nap lejárata után történt meg), de 2071-es bevallás határidőben, a beszámoló is határidőben és cégbiróságnak is megküldésre került a vagyonfelosztási javaslat és a jegyzőkönyv is. Természetesen a NAV elutasitotta az egyszerűsitett végelszámolással a cég törlését, de még nyitva áll a határidő a fellebbezésre. Kérdésem, hogy ebben az esetben mit kellene tennem? Szives válaszát köszönöm.

Egyszerűsített végelszámolás befejezése Kérdés

Egy kft. egyszerűsített végelszámolásának befejezését 04. 30-ára tervezi. (Végelszámolás kezdete: 03. 01.) A kérdésem a végelszámolás befejezéséhez kapcsolódó minta-taggyűlési jegyzőkönyvvel kapcsolatos (14. számú melléklet). Ezen taggyűlési jegyzőkönyv dátumának a végelszámolás befejezését megelőző dátumnak kell lennie, vagyis még 4. havi, vagy lehet például május 8-ai dátummal készíteni a vagyonfelosztási javaslattal és a NAV-bejelentéssel egy időpontban? A tervek szerint egy napon (május elején) lennének beküldve az adóbevallások V3-as kóddal (71, 08, 65, IPA), a végelszámolást lezáró beszámoló, a taggyűlési jegyzőkönyv, vagyonfelosztási javaslat és a NAV-bejelentés (20T201). Ezek mind lehetnek egy dátummal, például 05. 08.? A minta-taggyűlési jegyzőkönyvet és vagyonfelosztási javaslatot kinyomtatom, az ügyvezető aláírja majd szkennelve küldöm be a SZÜF portálon? Én mint cégkapumegbízott beküldhetem a saját ügyfélkapumon, mint a beszámolót?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás?

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Mezőgazdasági idényjellegű munka

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Elektromos kerékpár

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close