4 találat a(z) egyszemélyes kft. alapítása cimkére

Egyéni vállalkozóból családi mezőgazdasági társaság Cikk

Több olvasói kérdés is érkezett az Adózónához azzal kapcsolatban, hogy egyéni vállalkozó miként hozhat létre családi mezőgazdasági társaságot. Cikkünk ezek megválaszolásában segít.

Egyéni vállalkozásból egyszemélyes kft. majd csmt Kérdés

Ev. általi egyszemélyes kft. alapítása Kérdés

Egyéni vállalkozás megszüntetése, egyszemélyes kft. alapítása Kérdés

Egyéni vállalkozó az egyéni vállalkozás megszüntetésével egyidejűleg egyszemélyes kft.-t kíván alapítani. Az egyéni vállalkozó gyógyszertárat működtet. Felleltározta az eszközeit és kötelezettségeit. Meghatározta, hogy a felleltározott eszközök közül melyek képezik a rendelkezésre bocsátott vagyoni hozzájárulást. A vagyoni hozzájárulást képező eszközökön kívül vannak az egyéni vállalkozásában olyan tárgyi eszközök, követelések, adótartozások, szállítói kötelezettségek, amelyeket nem kíván a kft. rendelkezésére bocsátani. Ezeken kívül jelentős árukészlettel rendelkezik, amelyet még nem fizetett ki a szállítóinak. Ezen készletet sem kívánja a nyitómérleg-tervezetben feltüntetni, ugyanakkor a kft.-ben fogja értékesíteni és majd ott is fogja kifizetni a fennálló szállítói és adótartozásait, továbbá feltételezhetően a vevő kintlévőségei is oda folynak be. Ebben az esetben van lehetősége arra, hogy ne szerepeltesse ezen tételeket a nyitómérleg-tervezetében? Amennyiben a kft. alapításához szükséges intézkedések megtörténtek, az egyéni vállalkozó aláírja az alapító okiratot. A cégbíróság felé benyújtott alapító okirat mellé szükséges-e csatolni az egyéni vállalkozó leltárját vagy csak a nyitómérleg-tervezetet és az azt alátámasztó leltárt, amelyben csak azon eszközök és kötelezettségek szerepelnek, amelyet a kft. rendelkezésére bocsát az alapító? A cégbejegyzés napjával megkezdi a kft. a működését. Kérdésem, hogy szükséges-e végleges nyitóleltárt és nyitómérleget készíteni ezzel a nappal?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozóból őcsg

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Egyéni vállalkozó szja, áfa

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Foglaló személygépkocsi

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close