9 találat a(z) egyszemélyes kft cimkére

Kapcsolt felek között teherautó bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítsen annak megválaszolásában, hogy ha 2 db egyszemélyes Kft. 1-1 tagja és ügyvezetője két fiú testvér, akkor ha az egyik cégből a teherautót kölcsönbe adja a testvére cégének, akkor kötelező-e az írásbeli bérleti szerződéskötés, kötelező-e a kapcsoltság bejelentése, mi lesz a szokásos piaci ár a bérleti díjra, mert fogalmuk sincs ezt hogyan találják ki, (tehát az áfát sem tudjuk mi alapján fizessük, ha kapcsolt, mert ők ingyen adnák át, hiszen számukra nem sok értelme van, pont azért mert rokonok)? Ha ugyanezt az autót nem kölcsönadná, hanem eladná, akkor is kell-e kapcsoltként jelenteni az ügyletet? Mi lehet a szokásos piaci ára, hiszen ő olcsóbban jutott hozzá, mert rossz állapotban volt, megteheti-e, hogy ugyanannyiért adja el, mint amennyiért megvette, vagy mi legyen az áfa alapja? Az üzemanyagszámla elszámolása a bérleti szerződéstől vagy a forgalmiban szereplő üzembentartói cím feltüntetéstől lehetséges? Mivel kisteherautó, ezért kötelező-e az útnyilvántartás vagy menetlevél, ha igen, még akkor is, ha csak a saját építkezésére szállítja a saját anyagait és ügyet intéz vele?? Nagyon szépen köszönöm szíves segítségét! További jó munkát kívánok!

Egyszemélyes kft. tagjának munkaviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértők! Adott egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó egyszemélyes kft., amelynek tagja jelenleg heti 36 óra melletti társas vállalkozó. Munkaviszonya 2019. 02. 28-ával megszűnik. Alkalmazottja nincs, a tanácsadásokat/tevékenységet maga a tag látja el egyedül. A kérdéseink a következők: 1. A tag lehet-e heti 36 órás munkaviszonyban a kft.-ben abban az esetben, ha az alapító okirat sehol sem rendelkezik arról, hogy az ügyvezető megbízással vagy munkaviszonyban látja el tevékenységét? 2. Amennyiben nem lehet, akkor elegendő-e készíteni egy alapítói határozatot 2019. 02. 28-ai dátummal, amelyben arról rendelkezik a tag, hogy 2019. 03. 01-étől munkaviszonyban is elláthatja az ügyvezetőséget, vagy mindenképpen cégbíróságon keresztül kell ezt megváltoztatni? 3. És amennyiben lehet munkaviszonyos, akkor kötelező a heti 36 órát elérő munkaviszony neki, vagy lehet részmunkaidős is, mivel maga a társaság alig működik, így a minimum járulékfizetési kötelezettség nagyon nagy terhet róna rá? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel: Kiskovács Norbert

Ügyvezető díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes kft. természetes személy tagja, ügyvezetője milyen járulékokat kell megfizessen, ha az alapító okirat nem rendelkezik arról, hogy munkaviszonyban vagy személyes közreműködőként látja el az ügyvezetés feladatait és nincs máshol heti 36 órát elérő jogviszonya? Kell-e külön megbízási szerződést készíteni az ügyvezetői tevékenységek ellátására, illetve van-e arra lehetőség, hogy díjazás nélkül végezze a teendőit, személyesen közreműködjön a társaságban? Dolgozhat-e ingyen a kft.-ben és csak a garantált bérminimumra eső járulékokat fizeti meg, szja előleget – mivel nem vesz fel jövedelmet – nem fizet? Milyen bejelentési és járulékfizetési kötelezettség terheli a kft.-t? Válaszukat előre is köszönöm!

Cég törölt adószáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy igazából nem működő egyszemélyes kft. adószámát felfüggesztették 1 éven túli adótartozása miatt. A 180 nap elteltével valószínűleg törölni is fogják, mert nincs vagyona, tárgyi eszköze, nem tudja megfizetni a tartozását. Törzstőkéje 3 millió Ft, de a saját tőkéje -600 Ft. Emiatt nem is tudtuk a végelszámolást kezdeményezni. Abban az esetben, ha törlik az adószámát, az ügyvezető saját vagyonával felel-e a tartozásért? Elvált, a lakás a gyerekei nevén van, vagyona nincs, csak a havi jövedelme és két kiskorú gyermeke. Kérdésem: mire számíthat a törlés után?

Törzstőkeemelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nemrégiben egy kft. átalakult egyszemélyes kft.-vé, és ebben az esetben kötelezően meg kell emelni a törzstőkét 3 millió forintra. Ügyvéd által úgy kértük a meghatározást, hogy a pénztárba lesz befizetve a hiányzó rész. A könyvelésben ezt ugyanúgy kell megoldanom, mint amikor alapításkor befizettük az 500 ezer forintot? Csak most 2,5 millió forinttal? T3811/K411? Vagy hogyan történjen helyesen a pénz befizetése? Köszönettel: Papp Renáta

Munkaviszony megszüntetés munkáltató halála miatt Kérdés

Kérném sürgős válaszukat az alábbiak miatt: egyszemélyes kft vezetője tragikus balesetben meghalt. Örököse egy 3 éves kisgyermek. A cégben egy dolgozó volt bejelentve. A kialakult helyzet miatt a dolgozó szeretné felmondani a munkaviszonyát. Ebben az esetben hogyan lehetséges, ki jogosult az elbocsájtó igazolásokat kiadni és aláírni, valamint a könyvelő a 1041-es nyomtatványon kijelentheti-e? Köszönöm válaszukat.

Egyszemélyes kft tagja: hogyan néz ki a munkaviszony? Cikk

Egyszemélyes kft tagja, tulajdonosa dolgozhat-e a cégben munkaviszonyban, s ügyvezetőként milyen adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője dr. Radics Zsuzsanna válaszol.

4 órás jogviszony Kérdés

Egyszemélyes kft ügyvezetője dolgozhat-e 4 órás jogviszonyban?

Egyszemélyes Kft Kérdés

Érdeklődnék, hogy milyen feladatokkal jár egy egyéni cég átalakulása egyszemélyes kft.-vé. (Vagyis nekem mint könyvelőnek mi a teendőm ezzel kapcsolatban?)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close