4 találat a(z) egyenruha cimkére

Szakmai kiállításon egységes öltözet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szakmai kiállításon egységes öltözetben jelennek meg az ügyfelek előtt a munkavállalók. A számla a munkáltató nevére szól. Nem minősül munkaruhának. A munkavállalónak jövedelem-e? Előre is köszönöm a válaszát!

Munkaruha Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkáltatónál írásban nem rögzítik, de szokásos módon elvárás, hogy a munkavállaló fekete ruhában végezze munkáját. Jár-e ilyen esetben munkaruha-térítés, illetve mi a szabályos módja ennek a rendezésének? Egyenruháról nincs szó, csupán a fekete szín "elvárt". Válaszát köszönöm

Támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. teke sportágban edzőtermet bérel, ahol meghatározott időpontokban edzéseken vehetnek részt a dolgozói. Véleményem szerint ez a bérleti díj a cég érdekében felmerült ráfordítás és a magánszemélyeknél adómentes juttatás az szja-törvény 1. számú melléklet 8.7. pontja alapján. A sportoláshoz pólokat szeretne vásárolni a cég, amelyeken a cég logója és neve is szerepelne. Ebben a sportfelszerelésben indulni szeretnének az amatőr játékosok (dolgozók, hozzátartozóik, cégen kívüli magánszemélyekkel együtt ) helyi bajnokságban a cég nevének használatával. Ebben az esetben a részükre biztosított sportruházat tekinthető-e magánszemélynek adott adómentes juttatásnak, vagy csak adófizetési kötelezettség mellett adható ruházat? A ruházat vásárlásakor felszámított előzetes áfa véleményem szerint nem igényelhető vissza a kft.-nél. Munkámhoz nyújtott segítségüket megköszönöm. Tisztelettel: Borsosné Pál Ildikó

Dresszkód pénzügyőröknek Cikk

Mától új rendelet írja elő, hogy a különböző eseményeken és munkaköri szituációkban milyen egyenruha-viselési, illetve öltözködési szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a NAV hivatásos állományú tagjainak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó – támogatott ingatlan tevékenység alóli kivonása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close