5 találat a(z) dísznövény cimkére

Dísznövény Kérdés

Költségek, áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság az iroda, illetve a külső terület rendezéséhez – ügyfelek fogadása miatt – növényeket, cserepeket és földet vásárol üzletben (számlákkal), a növények nagy része egynyári. Ebben az esetben az áfa levonható, illetve költségként (5135 egyéb anyagköltség) elszámolhatók-e a beszerzett áruk? Ha nem egynyáriak a növények, mondjuk több évig is díszítik az iroda környezetét, akkor a tárgyi eszközök vagy a készletek között kell kimutatnom a virágokat, a földet és a cserepet? Valamint ebben az esetben levonható az áfa? Ha virágcsokrot vásárol az iroda díszítéséhez, azt költségként számolom el (hiszen 1 hét alatt elhervad), ha jól gondolom, de az áfája levonható? Előfordul, hogy céges számlára virágcsokrot vásárol ügyfélnek például a névnapjára. Ebben az esetben az áfát nem vonom le, de mint reprezentációt könyvelem, és megfizeti a cég a 1,18-szorosa után az szja-t és az ehót, jól gondolom? Másik kérdésem, hogy a munkaruha és a hozzá tartozó feliratozás áfája levonható-e? (A ruhákat csak munkavégzés során használhatják a dolgozók munka- és védőeszközként.) Köszönöm válaszát.

Dísznövény elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás dísznövényeket vásárolt az ügyféltérbe. Milyen jogcímen lehet elszámolni? Az áfája visszaigényelhető? Köszönöm a segítséget!

Pénztárgéphasználat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó fő tevékenysége Dísznövény-és virágtermesztés. Ezen kívül még Virág-, koszorú-, dísznövény-kiskereskedelem (477601 TEÁOR) és Műanyag-, háztartási cikk kiskereskedelem (475905 TEÁOR). Nem zárt terű üzletben szeretné végezni a tevékenységet, hanem a saját udvarában. Szükséges-e pénztárgépet használnia ezen tevékenységek végzésekor? Köszönettel.

Dísznövénnyel foglalkozó kft. leltárkészlete Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretnék választ kapni egy dísznövényekkel foglalkozó kft. leltárával kapcsolatban. A kft. 2014-ben alakult, először 2015-re kell leltárkészletet megállapítani. Vannak vásárolt növények, és vannak saját oltott és magról nevelt növények. A leltár elkészítése szinte lehetetlennek látszik, mivel nem lehet meghatározni, hogy egy saját oltott gyümölcsfa, amely még nem értékesíthető, legalább 1-2 évet gondozni kell (átültetni, permetezni stb.) milyen értéken legyen leltárkészleten, lehet, hogy tönkremegy, nem is lehet értékesíteni. Rengeteg magról ültetett tujával, fenyőfával rendelkezik a kft., amelyeket évről évre nagyobb területre kell átültetni, hogy biztosítva legyen a formás fejlődésük. Tanácstalanok vagyunk, kérem szíves segítségüket. Köszönettel: Zsuzsa

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close