1028 találat a(z) bevallás cimkére

Egyesület jogutód nélküli megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyesület (szakszervezet) jogutód nélküli megszűnéséről az illetékes törvényszék végzést hozott. Kérdésem az lenne, hogy milyen beszámolási, bevallási kötelezettségeket kell teljesíteni a jogerős határozat birtokában a megszűnést követően? Köszönettel V.G.

Vállakozás inditására kapott támogatás Kérdés

A kérdésem a témával kapcsolatban a következő: katás egyéni vállalkozó kapott önkormányzattól vissza nem térítendő támogatást, amelyet minden hónapban utalnak. Ezt a bevételt be kell-e számítani a bevételbe, vagy a magánszemélynek kell év végén bejelenti és adózni kell-e utána? Válaszát előre megköszönve, üdvözlettel: Hável Györgyné

Csökken a szocho, de időigényesebb lehet az adminisztráció Cikk

Az átmeneti rendelkezések hiánya miatt számos adózóban felmerülhet a kérdés, hogy a szociális hozzájárulási adó (szocho) évközben történt csökkentése miatt mely kulcsot kell majd alkalmazni az adóbevallás során. Ilyen esetekben számos megfontolandó tényezőt kell figyelembe venni a bevallás elkészítésénél, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Adózási határidők 2019. július 22-28. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Megbízási díj bevallása 1908M-08 lapon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási szerződés kötése 2018.12.01-én színdarab betanításra 100 000 forintért. A betanítás vége 2019.06.17. Kérdésem, hogy a 1908M-08 lapon a biztosítási jogviszony időtartamánál, valamint az 520. sorban a munkakör, foglalkozás év, hó naptól, év hó napig kockákban milyen dátumokat kell beírjak ahhoz, hogy az ellenőrzéskor ne pirosozzon folyton, figyelemmel arra, hogy az időszak hossza miatt nem keletkezett Tbj. szerinti biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony.a megbízottnál? (A napi jövedelem kisebb mint 1490 forint, a minimálbér 30%-a.) A 2018.12.01-től 2019.06.17-ig dátumokat, ami a valós időtartam lenne, valamiért nem okézza le a bevallásellenőrző, és állandó pirosakat jelentet meg. Gyors, SOS segítségét előre is köszönöm.

Bevallási határidő Esemény

Adózási határidők 2019. július 15-21. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Tőkeemelés eredménytartalékból – végelszámolás esetén elszámolás módja Kérdés

Néhány éve eredménytartalékból történt a törzstőkeemelés. A cég végelszámolás alatt van. Kérdésem: az elkülönitett le nem adózott eredménytartalék zárás esetén kinek a kötelezettsége (cég, vagy a magánszemély) vallja,illetve teljesiti? Mindezek bevallása, hogyan történik? Válaszukat előre is köszönöm: Szakács Zsuzsanna [email protected]

Családi gazdaság vezetőjének változása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy családi gazdaság, melynek vezetője az édesapa (általános szabályok szerint áfa alany), aki sajnos gyógyíthatatlan betegségben szenved, ezért szeretné átadni a családi gazdaság vezetését a fiának, aki jelenleg is családi gazdasági tag. Helyes-e az általam elképzelt menetrend, miszerint kérünk a fiúnak egy adószámot, majd az illetékes szervnél (járási hivatal) jelezzük a változást, ők kiadnak egy határozatot a módosításról, és hivatalból értesítik a NAV-ot is. A NAV kiküld majd egy nyilatkozatot, melyben jelezzük, hogy 2019-re az édesapa és a fiú is végez termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást, így ebben az évben mindketten állíthatnak ki és fogadhatnak be számlákat a családi gazdaság nevében. Az adószám kiváltásától kezdve a fiú is ad be áfabevallást, év végén pedig az összes bevételt és költséget felosztják, a családi gazdaságra vonatkozó általános szabályok szerint. Helyes-e, ha a változást megelőző napon az alkalmazottakat kijelentjük az édesapától, és a következő nappal a fiúhoz jelentjük be őket? Mielőbbi válaszukat köszönöm! Üdvözlettel: Erdélyi Andrea

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó tárgyi eszköz értékesítés Kérdés

2006. évben indítottam egyéni vállalkozásomat alanyi áfamentesként, azóta is az vagyok. 2008. évben magánszemélytől adásvételi szerződéssel vásároltam vállalkozásomba egy használt tárgyi eszközt, amit el szeretnék most adni. Azzal tisztában vagyok, hogy mivel vállalkozásomban használtam és költségként elszámoltam, értékesítéskor számlát kell kiállítanom. Első kérdésem az lenne, hogy áfásan kell-e a számlát kiállítanom attól függetlenül, hogy már a vásárláskor is alanyi mentes voltam és egyébként is magánszemélytől vásároltam használtan adásvételi szerződéssel áfamentesen? Ha áfás számlát kell kiállítanom, akkor ha bevallom a 65-ös áfabevallás nyomtatványon a fizetendő áfát, milyen időszakra kell elkészítenem (havi, negyedéves, éves), és a bevallás első oldalán be kell-e valamilyen pontban jelölnöm, hogy alanyi mentesként miért nyújtom be? Az adóalap és adó sora pedig ugyanaz, mint a normál értékesítésnél? A tárgyi eszközt a 855903 Nyelvi magánoktatás és 855908 Nyelvi képzés ÖVTJ kódok alatti tevékenységhez használta. Köszönöm válaszukat előre is.

Adózási határidők 2019. július 8-14. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Cégkapu használata! Kérdés

Tisztelt Szakértő! Felhívást kaptam a NAV-tól a cégkapu kötelező használatára. Mely szerint: Az Ön által képviselt szervezet a 2019. májusi adóbevallását nem a Cégkapun keresztül, hanem az Ön személyes KÜNY tárhelyéről (ügyfélkapujáról) küldte be a NAV-hoz. Ez szabálytalan. Nyilvántartásunk szerint az Ön által képviselt szervezet elektronikus kapcsolattartásra kötelezett, ezért hivatalos elérhetőségeként kizárólag a cégkaput használja stb.stb. Ha az Ön által képviselt szervezet még nem rendelkezik cégkapuval, kérjük mielőbb végezze el a cégkapu-regisztráció! Cégkapu regisztrációnk van 2017.08.29. napjától, hogyan kell akkor leadni az ÁNYK-ból szabályosan a bevallásokat?

Bevallási határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

Bevallási határidő Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Belföldi és külföldi munkavégzés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozó heti 36 órás munkaviszonya lecsökken

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Veszélyhelyzettel összefüggő csökkentett munkaidő

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close