352 találat a(z) befizetés cimkére

Környezetterhelési díjelőleg befizetése Esemény

Juttatás felhőszakadás, jég, aszály, mezőgazdasági káresemény miatt Cikk

A földművelésügyi tárca a héten figyelmeztetett a kárenyhítési hozzájárulás közelgő befizetési határidejére. Összefoglaltuk, mi számít káreseménynek, továbbá, hogy a kapott juttatást miként minősíti a személyi jövedelemadóról szóló törvény.

Magánalapítvány tag befizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi alapítványt, amit magánszemély hozott létre az unoka iskoláztatásának támogatására, a bíróság bejegyezte. Az alapítvány nem végez vállalkozói tevékenységet, és kettős könyvvitelt vezet. Hogyan kell kezelni könyvelési szempontból az alapító magánszemély tag és a felesége által befizetett összeget, amivel az alapítvány vagyonát növelik minden évben? Az alapítói vagyon növekszik ezzel, és adóvonzata nincs az alapítvány szempontjából?

Nőtt az önkéntes pénztárak vagyona, de megcsappantak a munkáltatói befizetések Cikk

Nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak vagyona az első negyedévben éves összehasonlításban, azonban aggasztó, hogy jelentősen visszaestek a munkáltatói befizetések az adóterhek növekedése miatt – mondta Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke a szervezet sajtóbeszélgetésén szerdán Budapesten.

Így intézheti elektronikusan vámbefizetéseit Cikk

Milyen előnyei vannak annak, ha a vámfizetést elektronikusan intézi? Milyen kötelezettségeknél és milyen bankok közreműködésével alkalmazható az eljárás? A NAV tájékoztatóját ismertetjük.

Egyetemi nappali tagozatos egyéni vállalkozó járulék-bevallási és -fizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főiskolai tanulmányok mellett, közérdekű/speciális jellege miatt alanyi mentes tevékenységet folytató egyéni vállalkozónak milyen határidővel, melyik nyomtatványon kell bevallania az általa fizetendő járulékokat? Egyáltalán kell-e járulékokat bevallania és fizetnie? A vállalkozói igazolvány kelte 2016. 05. 27. Még egy bevallást sem küldött be, járulékokat nem fizetett. Köszönettel

Nyugdíjbiztosítás: így kell rendelkezni a befizetésekről Cikk

Mi szükséges ahhoz, hogy a magánszemély nyugdíjbiztosítási szerződés alapján befizetett összegei utáni előírt részt a NAV átutalja az egyéni számlára? Itt van a NAV tájékoztatója.

Be nem fizetett tőke végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely a jegyzett tőkéjét 2016-ban felemelte, de a befizetés teljesítését az alapítói határozatban 2018-ig vállalta. Ez a kft. 2016.november 1-jétől elhatározta a végelszámolását. Mi a teendő a végelszámolás végén, ha a megmaradt kiadható vagyona több lesz, mint 500 ezer forint (amit ténylegesen be is fizetett anno alapításkor)? Vállalkozásból kivont vagyon utáni adóterheket megfizetve, kiveheti-e az 500 ezer forint feletti összeget? Köszönettel: Léderer Györgyné

Őstermelők figyelem: új határidő a kamarai tagdíj megfizetésére Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) meghosszabbította az idei tagdíjbevallás határidejét, június 30-áról július 15-ére – közölte a NAK az MTI-vel.

Tovább már nem halogathatja, szerdán lejár a határidő! Cikk

Márciusban más hónapokhoz képest négy nappal később kell a különböző közteher-befizetéseket teljesíteni.

Haladék adókra, járulékokra Cikk

Kedvez az idén a naptár az adófizetőknek: más évekhez és hónapokhoz képest négy nappal később kell márciusban a különböző közteher-befizetéseket teljesíteni.

Osztalékelőleg, ehokötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. osztalékelőleget fizetett 2015. decemberben. Az előleg kifizetésénél az ehokötelezettséget nem lehet levonni. Kérdés, hogy mikor kell az ehót megfizetni és hogyan (a kifizető, vagy a magánszemély önállóan bevallja és befizeti)? A tulajdonosok nem a cégben dolgoznak. Kötelező a következő évben bevallani, befizetni? Köszönettel: Ildikó

Céges teendők március 15-éig, és amire van haladék Cikk

Több tízezer az olyan cégek száma, amelyek még nem tértek át az új Ptk.-ra és törzstőkéjük 3 millió forint alatt van. A határidő 2016. március 15-e , de néhány nem elhanyagolható kötelezettség későbbre is halasztható.

Szolgáltatás importáfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. áfa szempontból közérdekű tevékenységet végző (régi nevén tárgyi adómentes) vállalkozás. A Google-tól havonta áfamentes számlát kap Írországból. A kérdésem, hogy Magyarországon be kell-e fizetni és vallani a 27 százalék áfát? Továbbá: jól értelmezem-e, hogy a NAV 14. számú információs füzetében olvasható 10 000 euró - 2,5 millió forint - alatti szolgáltatásimport esetében se fizetni, se vallani nem kötelező? Köszönettel: Vadoba József

Bevallások, adóbefizetések: ma még nem késő Cikk

Ma számos adóbevallással, -befizetéssel és adatszolgáltatással kapcsolatos határidő jár le.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs