5 találat a(z) bérbeadásról szóló számla cimkére

Pásztorórák számla nélkül – lecsapott a NAV Cikk

Randevúkra, „lopott órákra” adta ki lakásait az a bérbeadó, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala megyei munkatársai ellenőriztek a közelmúltban. Az ügyletről nyugtát nem adott, ezért milliós bírságra számíthat – írja honlapján a NAV.

Családi gazdálkodó bérbeadás áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy mezőgazdasági családi gazdálkodó tulajdonában van egy panzió.A gazdálkodásnak 5 tagja van. A tagok közül két magánszemélynek van bérbeadásra bejelentett tevékenysége. Kérdés, hogy a magánszemélyek bérbeadhatják-e a szállást magánszemélyként áfamentesen, mert ők nem áfaalanyok, vagy mivel a családi gazdálkodás tulajdona, ezért a közös adószámon lehet bérbeadni áfa kötelesen, mivel áfaalanyok? Ilyenkor a szállás bérbeadás 18 százalék áfát tartalmaz? Másik kérdésem az szja-adózásra vonatkozik. Ha magánszemélyként adja bérbe, akkor e bevételt nem kell megosztani a tagok között? Köszönöm a választ: Zsuzsa

Bérbeadás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Temetkezési szolgáltató kft. egy kórháztól halottak hűtésére szolgáló hűtőt bérel. A kórház ezt a tevékenységével összefüggésben áfa nélkül számlázza ki nekik, viszont az ugyanehhez tartozó áramfogyasztást áfásan. Kérdésem, hogy a bérbe vevő az áramszolgáltatás áfáját levonhatja-e? Köszönöm szépen.

Bérbeadás áfája Kérdés

A kft bérelt ingatlanban végzi a tevékenységét. Az ingatlanból alkalmanként egy-egy helyiséget tovább bérbe ad. A kft. a tevékenysége alapján az áfában általános szabályok szerint adózk. A bérbeadás számlázása esetén – ami tárgyi adómentes lenne – kell-e a 27 %-os áfát felszámítanunk? Köszönöm a választ.

Hogyan kell kiszámlázni az ingatlan-bérbeadás díját? Cikk

Az adóhatóság gyakran kreál Alaptörvény-ellenesen kötelező magatartási szabályokat. Az egyik ilyen, hogy a hatóság szerint a magánszemély által kiszámlázott bérleti díjat tartalmazó számlán fel kell tüntetni a kifizető által levont adó- és járulékelőleget. Ha ezt nem teszi meg a magánszemély, akkor a NAV álláspontja szerint ez azt bizonyítja, hogy a kifizető által nem lett levonva az adó és járulékelőleg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close