6 találat a(z) asztalos cimkére

EUTR-kötelezettség Kérdés

Termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás Kérdés

Járulékok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben az egyéni vállalkozó szakképesítése lakatos, a vállalkozásában pedig főtevékenysége asztalos, és ténylegesen is azt végzi, a minimálbér vagy a garantált bérminimum után fizeti a járulékokat? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Molnár Gézáné

Garantált bérminimum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az 21/2010. NFGM-rendelet szerint, ha "famegmunkáló gépeken faipari termékek előállítása" céljából alkalmazunk egy munkavállalót, akkor asztalos, faipari gépkezelő, famegmunkáló végzettség egyikével kell, hogy rendelkezzen. Ha faipari gépkezelő, famegmunkáló végzettséggel rendelkezik, akkor minimálbért kell neki fizetni, ha asztalos végzettséggel, akkor pedig a garantált bérminimumot. Az 150/2012. kormányrendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló törvény szerint az asztalos 34-es szintű, a faipari gépkezelő 21-es szintű, és a famegmunkáló 31-es szintű szakképesítés. A kérdésem, hogy jól értelmezem-e? Válaszát előre is köszönöm: Bródi Anikó

Bérszámfejtés 2017 Kérdés

Kinek jár a 161 ezer forintos garantált bérminimum? Az általános iskola plusz szakmunkás képesítés végzettségű munkavállalók például eladó, pék, lakatos, villanyszerelő, asztalos stb. szakképzettséget igénylő munkakörben dolgoznak. Rájuk mi vonatkozik? Köszönöm.

EKÁER asztalosipari termék gyártása esetén Kérdés

Tisztelt Szakértők! Asztalosipari termékgyártásával foglalkozom (egyedi megrendelésre gyártok nyílászárókat, bútorokat). A hozzávaló alapanyagokat magam vásárolom faanyag-kereskedésben, magam szállítom a telephelyemre, ahol a megmunkálása történik. Az alapanyagot a vállalkozásom tulajdonában lévő 3,5 tonna alatti tehergépkocsival szállítom. A kész terméket is magam szállítom a megrendelőhöz beépítésre. Kérdésem: ez a tevékenység EKÁER-bejelentési kötelezettség alá tartozik-e? Tisztelettel megköszönöm szíves válaszukat!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close