403 találat a(z) alanyi adómentes cimkére

Alanyi mentes katás - harmadik országbeli termékbeszerés Kérdés

Elromlott pénztárgép, pénztár mínusz összege Kérdés

Külföldi szolgáltatás igénybevétele Kérdés

Adómentes ingatlan-bérbeadás – adatszolgáltatás Kérdés

Alapítvány EU-szolgáltatás Kérdés

Katások, figyelem! A NAV válasza az online számla-adatszolgáltatásról Cikk

A kata szerint adózó vállalkozásokra is vonatkozik az adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-jétől? – merül fel az érintettek körében rendre a kérdés, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is válaszolt a honlapján.

Cég értékesítése ingatlannal Kérdés

Áfakörváltás kivára való áttéréskor Kérdés

Alanyi adómentes vevő számlázás Kérdés

Közvetített szolgáltatás lakáskiadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hosszútávú lakáskiadás esetén mi tekintendő közvetített szolgáltatásnak? Alanyi adómentesség esetén ezekre vonatkozóan hogyan és mikor kell a számlát kiállítani? A következőkre gondolok: közös költség, gáz-, villany-, vízszámla. Válaszát előre is köszönöm!

Alapítvány – gyűjtőláda Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy nem közhasznú alapítvány, amely alanyi adómentes, az alaptevékenységéhez kapcsolódóan workshopokat szervez, és ott gyűjtőládát tesz ki, és az adományozók oda dobják be a támogatást, ezt a bevételt hogyan kell lepapírozni? Válaszukat előre is köszönöm!

Alanyi adómentes adózónak kell-e számlát jelenteni július 1-jétől? Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2020. július 1-jétől minden adóalanynak a kiállított számlát le kell jelenteni a számla áfatartalmától függetlenül. Alanyi adómentességet alkalmazó adóalanynak le kell-e jelentenie számláit, ha nem magánszemély a vevője? A kiállított nyugtákra (nyugtatömbös) és felvásárlási jegyekre kiterjed-e a jelentési kötelezettség? Válaszát köszönöm.

Alanyi mentesek adatszolgáltatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az "Adóellenőrzések az online számlaadatok alapján" dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó cikkében megjelent állítással kapcsolatban kérdeznék: "Alanyi mentesek adatszolgáltatása Előfordulhat, hogy alanyi mentes vállalkozásokat is érinthet az online adatszolgáltatás. Ez akkor lehetséges, ha például átlépik az alanyi mentesség határát." Egy NAV-os előadásban azt mondták, hogy nem előfordulhat, hanem az alanyi adómenteseknek is jelenteni kell majd a számláikat, eképpen: "2020. július 1-től minden adóalany vevőre kiállított számla (AM, TM, FAD, különbözeti) adatát be kell küldeni". Kérdésem, hogy kell vagy sem adatot szolgáltatni az alanyi adómenteseknek július 1-jétől? Köszönöm válaszát.

Online adatszolgáltatás július 1-jétől Kérdés

Tisztelt Szakértő! Már "a csapból is az folyik", hogy 2020. július elsejétől minden kiállított számláról kötelező online adatot szolgáltatni. Az információk viszont zavarosak, nem egyértelműek, ezért a következő két kérdést teszem fel: 1.) A rendelkezés a valamely ok folytán áfamentes (alanyi, tárgyi) vállalkozókra, vállalkozásokra is vonatkozik-e? 2.) A vonatkozó jogszabály szövege hol lelhető fel (rendelet, törvény konkrét száma)? Köszönettel: Nagy Zoltán

Alanyi mentes katás vállalkozó közösségen belüli termékbeszerzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes katás egyéni vállalkozó közösségen belüli termékbeszerzése esetén mi a teendő? Interneten keresztül kell regisztrálnia (közösségi adószámmal tud csak), és úgy rendeli az alkatrészeket, amit Magyarországon fog értékesíteni. Kérdésem: mi a teendő, a 10.000 euró értékhatárt biztosan nem fogja elérni, áfával kapcsolatban van-e valami teendő? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close