21 találat a(z) EKAER cimkére

Raklap visszaszállítása Kérdés

Ekaer Kérdés

Ekaer-rendelet változása Kérdés

BIREG Kérdés

EU-ba történt értékesítés Kérdés

EKAER-automatizálás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szeretné az EKAER-szám igénylésével kapcsolatos folyamatainak egyszerűsítése érdekében az automatizmusok további fejlesztését folytatni, ennek érdekében kérjük, hogy cégünknél az alábbi gyakorlat szerint működő folyamatokkal kapcsolatban állást foglalni szíveskedjenek, hogy ezek megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak? Amennyiben nem, kérjük állásfoglalásukat a helyes gyakorlat kialakítása érdekében. 1. Jelenleg az export EKAER-szám igénylése esetében az EKAER felületen a felrakás dátuma mellett új kitöltendő adatként megjelent az óra és perc adat is – ezeket az adatokat jelenleg kézzel töltjük ki – automatizálás érdekében helyes-e előre igényelni EKAER-számot abban az esetben, amikor az EKAER igénylésének a napja és az áruszállításának a napja eltér és 0 óra 00 perc adattartalmat megadni? 2. Belföldi értékesítés esetében – lerakodási hely minden esetben belföld – EKAER-szám igénylése esetén az igényléssel egyidőben megadjuk a lerakodás dátumát és 23 óra 59 perc adattartalmat valamint az automatikus belföldi EKAER-zárás időpontjaként T nap (lerakodási nap) + 2 nap 23 óra 59 perc adattartalmat. Köszönettel.

Ekaer, útdíj köteles-e a fuvarozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egy 2233 kg saját tömegű, 3500 kg együttes tömegű teherautót vásárolt. EU-s országból, nem kockázatos terméket szállítunk be saját raktárunkba, továbbértékesítési céllal. A szállított termékek értéke nem haladja meg az 5 millió forintot. 1. Véleményem szerint a fenti esetben nem kell sem EKAER számot igényelni, sem útdíjat fizetni. Jól gondolom? 2. Abban az esetben, ha a teherautó egy pótkocsit is húz, ami 2,5 tonna össztömegű, (ebben az esetben már előfordulhat, hogy meghaladja az áru értéke az 5 millió forintot) kell-e EKAER szám, illetve van-e útdíjfizetési kötelezettség? Válaszát megköszönve tisztelettel.

EKAER-beszerzés Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy EKAER-en keresztül behozott termék értékét mikor kell bevallanom a 65-os nyomtatványon, az A/60-as nyomtatvánnyal együtt a beérkezéskor, vagy amikor a számla ki van egyenlítve, illetve eladva. Köszönöm a válaszukat.

Ezek kerültek a NAV célkeresztjébe Cikk

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az év végén. A nagy- és kiskereskedők a megszokottnál is többször számíthatnak ellenőrzésre, hogy az ünnepek előtt ne kerüljön forgalomba adózatlan árucikk.

Ekaer, egyszerűsített adattartamú bejelentés Kérdés

2016. október13-án lépett hatályba a jogszabálymódosítás, amely lehetővé teszi, hogy a gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Kikre vonatkozik? Cégünk saját teherautóival szállítja ki a saját áruját.

Közösségi értékesítés eladói kiszállítással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem közösség területére értékesít egy mezőgazdasági gépet, melyet céges tehergépjárművével, illetve egy ahhoz kapcsolt utánfutóval saját maga fuvarozna ki. Ebben az esetben milyen okmányok szükségesek (cmr, szállítólevél, stb.), illetve érinti-e ez a fuvar az ekáert, ha a gépjármű össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát, de az utánfutóval, illetve a rajta lévő géppel együtt már igen?

Ekáer belföldi bércsomagolás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy EU-tagországból anyagok érkeznek hozzánk (alapanyag, csomagolóanyag), melyekből kész termékeket állítunk elő (az alapanyagot a csomagolóanyagba csomagoljuk), bércsomagolást végzünk. A bércsomagolás által előállított készterméket egy magyarországi cégnek szállítjuk el. Mi ennek a magyar cégnek csak a bércsomagolásról állítunk ki számlát, áfakötelesen. E bércsomagolt késztermékek szállításához kell-e a mi cégünknek ekáerszámot igényelni? Köszönöm a válaszát.

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

A magyar jogalkalmazás szempontjából is fontos döntést hozott az Európai Bíróság 2015. február 12-én minimálbér témakörben. E döntés ugyan nem a „német minimálbér” néven elhíresült szabállyal összefüggésben, hanem egy korábbi ügyben született, ám lényeges abban a kérdésben, hogy a minimálbér-szabályozások szempontjából hogyan kell eljárni az egyes bérelemeket illetően.

EKAER-rendszer Kérdés

Mi a teendője például az éttermeknek és a pékeknek? 1) Étterem ugyan 3,5 tonna alatti saját járművel (kockázatos) kimegy élelmiszert beszerezni egy hipermarketbe. Előre nem is tudja mit, és mennyit fog vásárolni. Rá vonatkozik az EKAER? 2) Reggel korán szintén saját járművel indítja (ez is 3,5 tonna alatti, de kockázatos) a pékség a boltokba az árut. Rá is vonatkozik az EKAER-rendszer? Előre is köszönöm.

A fiatal gazdáknak sem tetszik a rendszer Cikk

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) ellenzi az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (eáker) jelenlegi tervezet szerinti bevezetését, mert álláspontjuk szerint az új rendszer átgondolatlan, és nem veszi figyelembe a mezőgazdasági termelés, kereskedelem és áruforgalom sajátosságait - közölte a szervezet az MTI-vel pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs