2 találat a(z) étterem hotelnek számlázott étel és ital áfája cimkére
Ptgszlah Kérdés
A társaság az 5610-es Teszor alapján végzi tevékenységét. Nem kifejezetten étterem, de megfelel véleményem szerint ennek a Teszor-nak. Elsősorban esküvőket tartanak, ahol a bérleti díj, az étel és az ital kerül kiszámlázásra. Saját konyhával rendelkezik és helyben készítik és fogyasztják el az ételeket.Tehát az ételt 5%-os áfakulccsal számlázzák ki. A vevők minden esetben számlát kapnak. Előleget is fizetnek. A pénztárgép használata szinte értelmetlen lenne. Kérdésem: ha a vevők kérésére mindig áfás számlát állítunk ki, akkor is kötelező a Ptgszlah jelentése vagy nem. Vagy a "békesség" miatt jelentsük ezeket a számlákat? Az előleget is, tehát mindent? Még egy kérdésem van: a fentieket leírva, az étel 5%-os kiszámlázása helyes-e? Köszönöm szépen.
Éttermi szolgáltatás áfája Kérdés
Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretném kérni a segítségét: étteremünk egy hotelben üzemel. A normál éttermi szolgáltatások mellett a hotelnek is nyújtunk reggeliztetést, illetve a hotel vendégei ezen kívül is étkezhetnek az étteremben, melyet a „szobához írunk” és a hotelnek fizetnek meg. Mindkét szolgáltatást a hotelnek számlázzuk ki, és a hotel is fizeti ki a számunkra, a hotel pedig továbbszámlázza mindezt a vendégek felé. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben számlázhatjuk-e a helyben készült reggelit és az étteremben elfogyasztot egyéb ételt, illetve helyben készült italt 5 százalék áfával, vagy ezt 27 százalék áfával kell kiszámláznunk a hotel felé? Az ételt mindkét esetben az éttermünkben szolgáljuk fel, és ott is fogyasztja el a vendég. Segítségét előre is köszönöm!