1 találat a(z) ételbár cimkére

Vendéglátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! „Ételbárunk” helyben állít elő meleg készételeket és süteményeket. Az alapanyagokat (zöldség- és hústermékek) konyhakész állapotban kapja meg a konyha, viszont a főzés helyben történik. Minden nap változó étlappal várjuk vendégeinket, akik választhatnak kétfajta menüből, illetve egyéb főételekből. A készételeket melegítőpultokban tároljuk, melyekből a tálalószemélyzet szolgálja ki a vendégeket. Tányérba tesszük ki az ételeket, a vendégek tálcákra teszik a tányérjaikat és helyben, az étteremben lévő asztaloknál tudják elfogyasztani rendelésüket. A helyben étkezés biztosított, de nincs felszolgálószemélyzet, illetve aki kéri, dobozban elviheti. Hétfőtől péntekig szolgáltatunk, az üzlet nyitva tartási ideje: 10:30 – 16:00 óra között van. A készételeken, illetve süteményeken kívül vendégeink vásárolhatnak szörpöket (melyeket szintén helyben készítünk) és kávéféleséget. Szeszesitalt, illetve energiaitalokat nem forgalmazunk. Vendégeknek igény esetén tárolódobozt tudunk biztosítani, ha nem helyben akarják elfogyasztani az ételeket, vagy nem tudják teljesen elfogyasztani rendelésüket. Házhozszállítást egyenlőre nem végzünk, de tervezzük. Ebben az esetben egyszer használatos dobozban fog történni a kiszállítás. Mikor jár el helyesen az adózó, ha 5%-os vagy 27%-os áfatartalommal állítja ki a blokkokat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Dolgozói tréningekhez kapcsolódó áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Műszakpótlék osztott munkaidő esetén

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2025 június
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink