7 találat a(z) önadózó cimkére

Bérbeadás szja Kérdés

Önadózói kezesség Kérdés

Üzlethelyiség eladása – szja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2004 óta a bt. tulajdonában lévő üzlethelyiséget – a társaság megszűnésével – a tulajdonosa 8 millió forintért vásárolta meg 2014-ben, majd 2016-ban mint magánszemély értékesítette azt 10 millió forintért. Számlái nincsenek, mellyel költséget számol el. Keletkezik-e jövedelme, melyet be kell vallani? Amennyiben igen, mi a számítás módja? Munkáltatói adómegállapítást választott a 2016. évi szja megállapításához. Helyesen nyilatkozott-e, vagy önadózóként kell elkészítenie az szja-bevallását? Köszönöm válaszát.

Üzlethelyiség vétele, majd eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2004 óta a bt. tulajdonában levő üzlethelyiséget – a társaság megszűnésével – a tulajdonosa 8 millió forintért vásárolt meg 2014-ben, majd 2016-ban mint magánszemély értékesítette azt 10 millió forintért. Számlái nincsenek, mellyel költséget számol el. Keletkezik-e jövedelme, melyet be kell vallani? Amennyiben igen, mi a számítás módja? Munkáltatói adómegállapítást választott a 2016. évi szja megállapításához. Helyesen nyilatkozott-e, vagy önadózóként kell elkészítenie szja-bevallását? Köszönöm válaszát.

Kiküldöttek Magyarországon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Indiai cég Magyarországra küldi alkalmazottait, hogy itt továbbra is az ő alkalmazásában képviselje a céget és dolgozzon neki. A járulékokat ott fizetik, a bért onnan kapják, azon személyek esetében, akiknél ennek a kiküldetésnek az időtartama meghaladja az adóévben a 183 napot, Magyarországon a jövedelmük után szja-fizetési és bevallási kötelezettségük keletkezik, továbbá mivel kifizető nincs, aki ezt levonja, amolyan "önadózói" státuszba kerülnek, amiből pedig az következik, hogy negyedévente adóelőleget kell fizetniük. Helyes a megállapításom? Válaszát előre is köszönöm.

Önadózó 2016. évi bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2016. évi adóbevallási kötelezettséget önadózóként a 16SZJA nyomtatványon kell bevallani? Marad egyáltalán az "Önadózó" (munkaviszonyos) kategória ? Erről nem lehet olvasni sehol. Válaszát előre is köszönöm.

Önadózó magánszemély Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem szíves állásfoglalásukat a következő problémával kapcsolatban. Magánszemély oktatást vállal autós iskolában, melyhez megvan a végzettsége is. Önadozó magánszemélyként szeretne adószámot igényelni és így adózni a bevétel után. Ezt megteheti? Ha igen, milyen adóvonzata van? Köszönettel: Szabó Anita

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kata új szabálya

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás újraválasztása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs