102 találat a(z) átalányadó cimkére

Őstermelők, itt az előlegfizetés határideje! Példákkal Cikk

Hogyan állapítja meg adóelőlegét a tételes költségelszámolást választó őstermelő, és hogyan az átalányadózó? Milyen kedvezmény-szabályok és ehoelőírások alkalmazhatók? Összefoglaltuk.

Fizetővendéglátó tételes adója Kérdés

Magánszemély 2015 szeptemberében fizetővendéglátó engedélyt kapott, a NAV-hoz bejelentette a tevékenységet, és arra tételes átalányadót választott. Egy kiadó szobája van. Ezzel kapcsolatos kérdéseink: – 2015-ben a szobánkénti teljes évi 32 000 forint szja-t + 6400 forint ehót meg kell-e fizetnie, ha nem, akkor mennyit? – Ha a teljes évit kell megfizetnie, akkor a bevallásban melyik negyedévre milyen összeget kell bevallani?

Általányadózás Kérdés

Egy kezdő egyéni vállalkozó általányadózást szeretne választani a vállalkozói tevékenységére. Heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkezik. A tevékenységi köre biztosítások kötése lenne. Jól értelmezzük a törvény, hogy Ő választhatja az általányadózást? Köszönjük válaszukat.

Átalányadós egyéni vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy 36 órás munkavégzés mellett átalányadós egyéni vállalkozó milyen mértékű járulékot fizet, és azt hogyan vallja be, milyen nyomtatványon?

Őstermelés – egyéni vállalkozó Kérdés

Egy magánszemély kétféle tevékenységet kíván végezni. Főállású őstermelőként méhészettel foglalkozik, átalányadózó. E mellett szeretne egyéni vállalkozást indítani, melyben gyertyakészítéssel, viasz és műlép-értékesítéssel foglalkozna, s méhészet témakörében tartana előadásokat. Kérdésem, hogy ha őstermelőként átalányadózó, akkor egyéni vállalkozásában választhatja-e a tételes elszámolást? Ha egyéni vállalkozóként átalányadózást választana, akkor bevételének hány százaléka lesz költség a fent említett tevékenységek esetében (az illető nyugdíjas). Válaszukat előre is köszönöm

Átalányadós egyéni vállalkozó egyéb közterhei Cikk

Átalányadózást választó egyéni vállalkozó eredményének adókötelezettségének levezetését kérte olvasónk. Azt kérdezte: kell-e ez esetben fizetni a vállalkozói szja-t és az ehót, mert a törvényből csak azt olvasta ki, hogy összevontan adózik. További kérdése: mi az iparűzési adó alapja? Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.

Lehet, hogy rosszul választott adózási formát? Cikk

Olvasónk rájött, hogy nem választhatta volna a tételes átalányadózást. Mit tehet utólag? Kérdésére Surányi Imréné adószakértő válaszolt.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Közterhek átalányadós egyéni vállalkozónál, egyéni cégnél Cikk

Olvasónk új vállalkozási formát (egyéni vállalkozás, egyéi céget) választana. A várható közterhekkel kapcsolatos kérdésére Verbai Tamás jogász, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Átalányadó alapja 2014. évre Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az átalányadózó egyéni vállalkozó fizetendő adóelőlegét a „göngyölítéses módszer” alkalmazást alkalmazhatja a 2014. évre? Például: ha az egyik hónapban a bevétele 800 000 forint, a másik hónapban 0 forint - 80%-os költséghányadot alkalmazva -, akkor a 160 000 forint után fizeti meg a járulékot, vagy mind a két hónapban a minimálbér után?

Áfás átalányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, ha az átalányadózó egyéni vállalkozó áfakörös, akkor külön nyilvántartás alapján a fizetendő áfából levonható a beszerzés áfája? köszönettel

Adók, járulékok befizetése Esemény

Internetadó: átalányadó, felső korlát is szóba jöhet Cikk

A távközlési adó kiterjesztését az internetes telefonszolgáltatásokra az indokolja, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a szolgáltatók képviselőivel folytatott egyeztetésen.

Adók, járulékok befizetése Esemény

Október 13.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgéphasználat

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Szja-bevallás – Családi gazdálkodás tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Gyros mozgó árusítása idény jelleggel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close