40 találat a(z) árrés cimkére

Utazásszervező biztosítás továbbszámlázása Kérdés

Közvetített szolgáltatás áfája Kérdés

Utazásszervező beszerzéseire felszámítandó áfa Kérdés

Árrésadózás esetén áfalevonási jog Kérdés

Gépjárműjavítás, karbantartás általányadóban Kérdés

Nem tetszett az árrés az adóellenőrnek, kérhet-e a változtatást? Cikk

Az adóellenőrök nem tartották életszerűnek a kocsmában alkalmazott árrést, ezért önellenőrzést szorgalmaztak a vendéglátóhelyet működtető egyéni vállalkozónál. Rendben van ez így? Olvasói kérdésre dr. Juhász Péter, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. jogász-adószakértője válaszolt.

Árrésellenőrzés Kérdés

EU használt autó beszerzés-szállítás Kérdés

Használtautó-kereskedő kata Kérdés

Használt autó értékesítése magánszemélynek EU-ba Kérdés

Különbözeti adózás Kérdés

Használtautó-kereskedés – áfalevonás Kérdés

Utazási iroda Kérdés

Ha az utazási iroda saját utat értékesít belföldi magánszemélynek EU-s vagy harmadik országba, áfaköteles lesz az árrése? Az előleg-, illetve a végszámlán szerintem minden esetben fel kell tüntetni az árrés-tartalmat. Jól gondolom? Köszönöm a segítséget.

Utazási iroda – előleg elszámolása Kérdés

Az utazási iroda előleget vesz fel a nyári, lekötni kívánt útjaira. Az előleget úgy kell tekinteni, mint amely rendre az általa számított árrésnek megfelelő részt is arányosan tartalmazza. A számlákat ennek figyelembe vételével milyen formában állítja ki? Meg kell bontani az előlegszámlát, annak tartalmazni kell külön az árrést? Az áfaelszámolást ennek megfelelően lehetne elkészíteni.

Utazásszervező árrésének áfája Kérdés

Tisztelt Szakértők! Utazásszervező árrése – értelmezésünk szerint – mentes az áfa alól, ha az a közösség területén kivülről származik. Azért gondoljuk így, mert alapból áfaköteles az áfatörvény 208. §-a alapján, mely szerint utazásszervezési szolgáltatás nyújtása esetében a teljesítés helye az a hely, ahol az utazásszervező gazdasági céllal letelepedett, gazdasági célú letelepedés hiányában pedig az a hely, ahol a lakóhelye vagy a szokásos tartózkodási helye van. De a 211. § miatt gondoljuk, hogy mentes, mely szerint abban az esetben, ha az utazásszervezési szolgáltatás teljesítéséhez szükséges, a 206. § (1) bekezdésének a) pontjában említett, más adóalany által teljesített szolgáltatásnyújtás, termékértékesítés teljesítési helye a közösség területén kívül van, az utazásszervezési szolgáltatás nyújtása a 110. § (1) bekezdésének értelmében – mint közvetítői szolgáltatás nyújtása – mentes az adó alól. Kérdésünk, hogy jól értelmeztük-e a törvényt, vagy nem, és ha nem, akkor miért nem? Válaszukat előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho heti 10 órás munkaviszony mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Készpénzfizetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5