8 találat a(z) árajánlat cimkére

Vádat emeltek egy óvodaüzemeltető ellen, aki miatt áramütés ért egy kislányt Cikk

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy kislány áramütést szenvedett – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Új szelek a közbeszerzésben: a legalacsonyabb ár is lehet túlzóan magas Cikk

A közbeszerzések lebonyolításával kapcsolatos szabályrendszer hatékonyabbá, áramvonalasabbá tételét szolgálja az Országgyűlés által 2023. május 3-án elfogadott, a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) módosítása, amit a vonatkozó uniós jogszabályoknak való megfelelés is ösztönzött. A főbb módosításokat a Niveus Legal | Halmos és Jánosi Ügyvédi Iroda foglalta össze.

Eurós árajánlat forint helyett Kérdés

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Magyar Könyvvizsgálói Kamara árképzési magatartása miatt Cikk

Magyarországon számos szakmai érdekképviselet működik, melyek gyakran jogszabályi felhatalmazással rendelkeznek arra, hogy ajánlásokat tegyenek a tagjaik által alkalmazott díjak mértékére. Fontos azonban, hogy ezek valóban szigorúan csak ajánlások lehetnek, vagyis tilos korlátozniuk a szakma gyakorlóinak szabad árképzési jogát. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Magyar Könyvvizsgáló Kamarával szemben, amiért kötelezően betartathatja díjtétel-ajánlásait a tagjaival, így korlátozhatja a versenyt – tette közzé a GVH portálján.

Árajánlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben az ajánlatkérő kéri, köteles-e megadni az ajánlattevő a nettó, bruttó árakat az ajánlatában? Vendéglátóipari ajánlatkérésről van szó.

Új szabályok a 10 tonna feletti szőlőértékesítésben Cikk

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei szüretben új értékesítési és vásárlási szabályokat vezetett be a borszőlőre, július közepétől az uniós szabályoknak megfelelő szabványos szerződésmintákat kell alkalmazni.

Helyben készített nem alkoholtartalmú ital áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállodát üzemeltetünk és már a 2017. évre kell konferencia-árajánlatokat készítenünk. 2017-től az éttermi szolgáltatásnál a helyben készített nem alkoholtartalmú italok áfakulcsa 27 %-ról 18 %-ra csökken. Konkrétan az alábbi italok áfakulcsa 27% vagy 18 % lesz jövőre? - helyben főzött szörpből készült fröccs - vásárolt szörpből készült fröccs - limonádé - kávé - tea - forró csoki - alkoholmentes koktél - alkoholmentes puncs „Kávészünet” csomagárának áfatartalmát hogyan kell meghatározni, ha tartalmaz 18% és 27 % áfakulcsú termékeket is? Helyes az, ha a csomagárban kisebb értékben szereplő 27 %-os ital, a csomagárban nagyobb értékben szereplő kávé és sütemény miatt a teljes csomagár áfakulcsa 18 % lesz? Italcsomag esetén, ha értékben több ásványvizet, szeszesitalt tartalmaz 27 %-os áfával és a csomagban kisebb értékben szereplő kávé is van 18 % áfával, akkor a teljes csomag 27 % áfakulcsú lesz? Előre is köszönöm válaszukat.

Nagyágyúkat gyanúsítanak Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2016. április 11-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Siemens Healthcare Kft., a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft., a PHILIPS Magyarország Kft., a Variotrade Kft., a HOGE Orvosi Műszer Kft., a Premier G. Med Kft., a Med&Trade Co. Bt., az INNOMED MEDICAL Orvostechnikai Fejlesztő és Gyártó Zrt., a Getronics Magyarország Informatikai és Kommunikációs Megoldások és Szolgáltatások Kft., a PASCAL TEAM Kereskedelmi és Mérnöki Szolgáltató Kft., a Silver Wood - IT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a MEDIMAT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a MEDI-CONT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a VMD Kórház Technológiai Zrt., a Novelmedix Zrt., az Artmed Kft., az Euromedic Technology Kft., az EUROMEDIC DENT Kft., a Medirex Zrt., a Mediszer Kórháztechnika és Kereskedelmi Kft., valamint a Chemium Kereskedelmi, Szolgáltató és Gyártó Kft. vállalkozással szemben előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok egyidejű megtartásával.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulás vállalkozóként táppénz alatt

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Értékpapír értékelése kiváláskor

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kettős állampolgár munkavállalói engedély

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31