6 találat a(z) állatkert cimkére

Kulturális szolgáltatások mint adómentesen adható juttatások Cikk

A nyár a pihenés mellett a feltöltődés ideje is, amelyet a munkáltató/kifizető is támogathat a magánszemélyek esetében azzal, hogy a különböző rendezvényekre belépőjegyet vagy bérletet biztosít.

Sarc a SZÉP-kártyás pénzekre: fontos határidő jár le május 31-én! Cikk

Pórul járhatnak azok a SZÉP-kártya tulajdonosok, akik 2023. május 31-éig nem költik el a 2022. október 15. napjáig a számlájukra utalt munkáltatói támogatást.

Adómentes juttatások szja-törvény 1. számú melléklet Kérdés

Vendéglátósok, szabadidős szolgáltatók: közeleg az ágazati bértámogatás igénylésének határideje Cikk

December 11-éig igényelhető az ágazati bértámogatás, aminek maximális mértéke a minimálbér másfélszerese, személyenként bruttó 241 500 forint – hívja fel a figyelmet Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Adómentes kulturális szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Lepsényi Mária! A tegnap megjelent "Miért nem lehet mozijegyet adni adómentesen?" cimü cikkel kapcsolatban lenne kérdésem. Az Ön által leirtaknak ellentmond a NAV által kiadott állásfoglalás miszerint: a muzeális intézmény és művészeti létesítmény (kiállítóhely) kiállítása a szavak hétköznapi jelentése alapján értelmezhető fogalmak. Ugyanakkor az állatkerti szolgáltatás – eltérő tevékenységi besorolása okán – nem tartozik ide. Ugyanezen cikkel kapcsolatban még egy kérdés felmerül, azt is megemliti, hogy ismeretterjesztő előadás is adható adómentesen. Ugyanakkor a szóban kapott információ alapján a különböző városismereti séták, melyek az utóbbi időben egyre nagyobb számban terjednek, nem minősithetők ismeretterjesztő előadásnak. Mi alapján adhatunk a munkavállalóknak adómentes juttatást? Köszönettel, Bettina

Itt a NAV újabb tiltása! Ezért is tátongnak üresen a mozik Cikk

Sokadszorra kérdezik olvasóink, hogy mozijegyet, bérletet lehet-e adómentes juttatásként adni. A NAV közzétett álláspontja szerint a piaci alapon szerveződő mozik tevékenysége nem sorolható közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás körébe, így ennek értelmében a mozijegy, mozibérlet juttatása nem lehet adómentes. Miért is?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho heti 10 órás munkaviszony mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Készpénzfizetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5