21 találat a(z) nyugdíjas tag cimkére

Nyugdíjas végelszámoló bejelentése Kérdés

T.Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy a díjazás nélküli nyugdíjas tag végelszámolót be kell-e jelenteni a 08 vagy a 1041 nyomtatványon, illetve ha más társaság megfizeti utána a 7050 forintot, kell-e itt is fizetni utána? Köszönettel P. Ildikó

Személyesen közreműködő nyugdíjas Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy társas vállalkozás személyesen közreműködő nyugdíjas tagjának a részére kifizetett napidíj után milyen adó- és tb-fizetési kötelezettsége keletkezik, illetve a társaság milyen járulékokat fizet utána? Válaszukat előre is köszönöm.

Nyugdíjas tulajdonos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségüket szeretném kérni a következőkben. 2008 elejétől létrejött egy cég, amelynek 2 nyugdíjas tulajdonosa van, személyesen soha nem működtek közre. Az egészségügyi szolgáltatási járulék minden hónapban befizetésre került. Jól gondoljuk, hogy mivel munka/tagi/megbízási jogviszonyban nem álltak és nem működtek közre, így a járulékfizetés nem volt megalapozott, mivel a nyugdíj miatt biztosítottnak számítanak? Segítségüket előre is megköszönöm.

A kft. ügyvezetője (nyugdíjas) lehet-e másodállású katás? Kérdés

Haláleset miatt, mint tag (már 22 éve) én lettem az ügyvezető, tulajdonos is vagyok. Munkabért fogok majd kivenni. Kérdés, hogy másodállású katás biztosítósként lehetek-e?

Nyugdíjas tag jövedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. öregségi nyugdíjas tagja közreműködik, és ezért tagi jövedelemben részesül. Ebben a díjazási formában szeretne most bruttó 5 millió forinthoz jutni. Kérdésem az, hogy az összeg nagyságára tekintettel van-e valamilyen korlát, mely esetleg befolyásolhatja az ilyen módon történő kifizetést? Köszönöm megtisztelő válaszát! Papp-Lóránt Gizella

Nyugdíjas tag a végelszámoló Kérdés

Kft. személyes közreműködésű nyugdíjas tagja lesz a végelszámoló, aki eddig fizette a 6.660 Ft (korábban 6.390 Ft) egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ha a végelszámolás ideje alatt semmilyen munkát nem végez, nem történik semmiféle mozgás (számlázás, stb.) a vállalkozásban, nincsen kifizetés a részére, kötelező-e fizetni utána, mint végelszámolónak, a fenti járulékot?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás újraszámítása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink