20 találat a(z) nyitó mérleg cimkére

Egyéni vállalkozásból kft. Kérdés

Visszatérés tao alá kata alól 2021.01.01-től Kérdés

Ev. általi egyszemélyes kft. alapítása Kérdés

Evából tao hatálya alá áttérés Kérdés

Evás bt. végelszámolása – mérleg időpontja, bejelentések Cikk

Milyen időponttal kell nyitó mérleget készítenie a mielőbbi végelszámoláshoz annak a korábban evás, bevételi nyilvántartást vezető bt.-nek, mely 2020. január 01-jétől tao szerint adózik? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Evás bt. végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. 2019.11.15-ével egyszerűsített végelszámolást kezdeményez. 2019.01.01 – 2019.11.14. időszakra beadtam a 1943 bevallást. Bevétele nem volt. Az evás időszakban csak bevételi nyilvántartást vezetett. Bevétele 2019-ben nem volt. Az ügyvezető nyugdíjas, egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett. Decemberben a 08-as V3 kóddal be lett adva (a végelszámolás vége: 2019.12.31.), a folyószámlán meg is jelenik. Át is utalta, NAV-val szembeni kötelezettsége nincs. Vevőkkel szembeni követelése, szállítói tartozása nincs. Evás időszakra záró leltárt kell készíteni, ami egyben a nyitó leltára lesz a számviteli törvény előírásainak megfelelően, ami a kiindulásként lesz a végelszámolás nyitó mérlege. A nyitó mérleggel vagyok most gondban. Jegyzett tőkéje: 2100 e Ft, bankszámla egyenlege: 38 e Ft. 2019.11.15-étől kettős könyvelést kell vezetni. a nyitó naplót készíteném. Eszköz oldalon 38 e Ft van, a bankszámla egyenlege, követel oldalon pedig a jegyzett tőke: 2 100 e Ft. A mérleg eszköz és forrás oldalának meg kell egyezni. A különbözetet úgy gondoltam, hogy 479-re, alapítókkal szembeni kötelezettség tartozik oldalára könyvelem, de így nem jó, mert a 71-es bevallást mínusz előjellel nem lehet beadni. Segítségét kérem, hogy a nyitó mérlegben 2100 e Ft és 38 e Ft különbözetét melyik főkönyvi számlára kell könyvelni és a 71-es bevallásban hol kell feltüntetni. Előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Bankóné Török Terézia

Evával adózott, de még ki nem egyenlitett követelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az evatörvény megszűnése miatt eddig bevételi nyilvántartást vezető bt. a társasági adó hatálya alá kerül 2020 évben. Nyitómérlegében szerepeltetnie kell a 2019. évben kibocsájtott evával adózott, de még ki nem egyenlített összegeket a követelések között. Ezek a követelések mivel kerülnek szemben kimutatásra a nyitómérlegben? Eredménytartalékkal vagy tulajdonosoknak járó kötelezettséggel? Ha ezek a követelések kiegyenlítésre kerülnek a társaság bankszámlájára, milyen módon tudja a tulajdonos kivenni a vállalkozásból és milyen adózással a már evásan leadózott összegeket? Válaszát előre is köszönöm.

Evás bt. vagyonfelosztása egyszerűsített végelszámolásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bevételi nyilvántartást vezető evás bt. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A nyitómérleg-tervezetet elkészítettem, a következő adatokkal: Eszközök: Követelés (adótúlfizetés) 38 eFt pénzeszközök: 1753 eFt Források: Jegyzett tőke: 40 eFt Eredménytartalék: 1751 eFt Az egyszerűsített végelszámolás időszakában tevékenységet a cég már nem fog folytatni, költségként a bankköltség és a könyvelési díj fog jelentkezni, melynek összege előreláthatóan 60 eFt lesz. A végelszámolás befejezésekor a felosztható vagyon (pénzeszköz) értéke 1731 eFt lesz. Kérdésem az lenne, hogy a magánszemély tulajdonosoknak keletkezik-e vállalkozásból kivont jövedelme? Vagy inkább érdemes lenne a bankszámlán lévő pénzt a tulajdonosoknak osztalékként felvenni, még az egyszerűsített végelszámolás befejezése előtt? Evás adózóként ugyanis a cég már „megfizette” az osztalékadót. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Nyitó mérleg javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Most vettem észre, hogy a 2018. évi nyitóban " T" 461 társasági befizetés van, ami nem túlfizetés, hanem rosszul lett a "891"-re könyvelve záráskor. Hogyan tudom az javítani "előírásszerűen"? Köszönettel!

Bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Kedves Szakértő! Próbáltam okulni magam a kérdésemmel kapcsolatos válaszokból, de sajnos teljesen bizonytalan vagyok, az ügyvéd sem tud segíteni. Minden szót megköszönök, nagy szükségem van a segítségére. A bt. egyszerűsített végelszámolásának kezdő napja 18.03.01. A végelszámolás miatti üzleti év beszámolóját beadtam 02.28. forduló nappal. (Eszközök 0 ft, a JT 100 e ft, a saját tőke mínusz Egyezer ft, kötelezettség késedelmi pótlék miatt Egyezer Ft, és az eredménytartalék is minusz 101 ezer ft, a számadatok a mérlegben.) Milyen dátumra kell a végelszámolás nyitó mérlegét beadnom, és mi az időszaka? Honnan tudom meg a végelszámolás befejező dátumát? Köszönöm a segítségét!

Katás bt. megszüntetése: mérlegek, bevallások Cikk

Milyen beszámolási, bevallási kötelezettségei vannak egy katás bt.-nek végelszámoláskor? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Katás bt. nyitó-rendező tételek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy egy katás bt.-nek adott üzleti év zárását követően milyen következő évi nyitó teendői vannak? Mire kell ebben az esetben odafigyelni, ha amúgy bevételi nyilvántartást vezet, és áfakörös?

Végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. végelszámolás alatt áll. A végelszámolási nyitó mérlegben milyen korrekciókkal kell módosítani a tevékenységet lezáró beszámolót? Figyelembe kell venni a várhatóan még felmerülő banki, ügyvédi, könyvelői stb. díjakat, illetve a várható banki kamatokat? Vagy ezek a tételek nem számítanak korrekciós tételnek? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Evás vállalkozás visszatérése a tao alá Kérdés

Számviteli törvény hatálya alatt lévő evás bt. 2015. 01. 01-jével visszatért a tao hatálya alá. Kell-e 2015. 01. 01-jével nyitó mérleget készítenie, és azt könyvvizsgálóval hitelesíttetni?

Katából vissza számviteli törvény alá Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bt. 2015.01.01.tól lett katás, és 07.01- től pedig újra visszatér a tao és a számviteli törvény hatálya alá. Kérdésem: mivel a tárgyi eszközöket év elejétől nem amortizáljuk 06.30-áig (?), 07.01-től milyen értéken kerül bele a nyitó mérlegbe? 2014. december 31-ei értéken, és 07.01-től időarányos amortizáció lesz 2015. december 31-éig (azaz csak fél évig). Vagy mi a teendő ezzel kapcsolatban? Köszönöm a válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kölcsönzött munkavállaló átvétele

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Oktatási számla gyermek nevére

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Díjazás munkavégzés hiányában

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs