5 találat a(z) másodállású katás cimkére

Kata és magánszemélyként bérbeadás Kérdés

Egyéni vállalkozó ausztriai munkaviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy Ausztriában 40 órás munkaviszonyban lévő magánszemély szeretne Magyarországon egyéni vállalkozást indítani. A kérdésem az lenne, milyen igazolást kell bemutatnia, hogy Magyarországon másodállású egyéni vállalkozó lehessen? Bognárné

Kft. ügyvezetője lehet-e katás egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy egy kft. ügyvezetője, aki tagi bért kap és megfizeti a társas vállalkozóra vonatkozó járulékokat, lehet-e másodállásában katás egyéni vállalkozó. Ha igen, akkor neki lehet-e a 25 000 Ft-os adózási módot választani a katában, mivel már egy helyen megfizette maga után a járulékokat? Valamint még az lenne a kérdésem, hogy egyéni vállalkozóként olyan munkát végezne, amihez két ember kell. Alvállalkozókkal végeztetheti-e a vállalkozás egyes munkáit? Válaszát előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó – számlázás csed, gyed, gyes alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy másodállású katás egyéni vállalkozó csed, gyed alatt is folyamatosan folytatta tevékenységét, számlázott. A 25 ezer Ft-ot havonta megfizette. Kellett volna a csed, gyed ellátás alatt szünetelnie, vagy folyamatosan végezheti tevékenységét? Járhat így neki a csed, gyed juttatás? Amennyiben a tevékenységet szüneteltetni kellett volna, az érinti a kata (2016. év) 6 millió forintos értékhatárt, mert törtidőszakot kell figyelembe venni?

Kft. tagja lehet-e másodállású katás? Kérdés

Férjem elhunyt, ezért két gyermekem üzletrészt örökölt a kft.-ben, így tagok lettek. Kérdésem: dolgozhatnak-e a kft.-nek másodállású katásként, ha mindkettőjüknek napi 8 órás főállása van, mely tevékenységek egyáltalán nem függnek össze a kft. tevékenységével?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close