10 találat a(z) korhatár alatti ellátás cimkére

Lehet, hogy decemberben vissza kell fizetnie nyugdíját? Szünetelő ellátás Cikk

2012. január 1-jétől kezdődően a társadalombiztosítás keretein belül saját jogú nyugdíj, valamint korhatár előtti ellátás megállapítására és folyósítására van mód. Saját jogú nyugdíjat az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek, valamint nők esetében az úgynevezett „nők 40” kedvezményes nyugdíjában részesülő személyek kaphatnak. A nyugdíjkorhatárt még be nem töltött, de a külön jogszabályban meghatározott jogosultsági feltételekkel rendelkező személyeknek korhatár előtti ellátást folyósíthatnak.

Így lesz a szolgálati járandóságból öregségi nyugdíj Kérdés

Rendelkezem egy határozattal, mely a következőt tartalmazza. A korkedvezményre jogosító időt figyelembe véve, az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárhoz képest 5 év korkedvezményre jogosult. Nekem 65 év a nyugdíjkorhatár. Akkor 60 éves koromban mi várható? Nyugdíjas leszek, vagy továbbra is járandóságos, de nem vonják az adót belőle? Üdvözlettel Dominek József

Nyugdíjasként külföldön dolgozik? Figyeljen ezekre az előírásokra! Cikk

Elsősorban az ország nyugati határszélén gyakori, hogy a munkabíró nyugdíjasok átjárnak Ausztriába takarítani, kapálni, szüretelni. A korhatár alatti ellátásban részesülők így szerzett jövedelmét tavasz óta másként ítélik meg a nyugdíjbiztosító szervek, mint korábban.

Rokkantak lehetetlen helyzetben – levél a miniszterhez Cikk

A korhatár alatti rokkantak humán katasztrófával fenyegető élethelyzete miatt sürgős találkozót kért a Magyar Szociális Fórum Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felelősétől – jelentette a Magyar Szociális Fórum.

Korhatár előtti ellátás melletti munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! 40 év 195 nap munkaviszony után mentem korhatár előtti ellátásra. Kérdésem a következő: ha az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig még bizonyos időt sikerül dolgoznom, az összegyűjtött időbe beleszámít-e a 40 év feletti napok összege (195 nap)? Úgy tudom, amennyiben sikerül a korhatár eléréséig még 365 nap munkaviszonyt szerezni, lehet kérni újbóli nyugdíjkiszámítást. Természetesen hivatalos munkaviszonyra gondolok. Válaszát előre is köszönöm

Igaz-e a rémhír? Kérdés

Van aki tudni véli, hogy április 30-ától eltörlik, vagy szűkítik a 40 éves szolgálati időt igazoló női közalkalmazottak korhatár alatti nyugdíjba vonulásának lehetőségét?

Korhatár előtti ellátás mellett dolgozó járulékmértéke Kérdés

T. Szakértő Úr/Úrnő! Olvastam a cikket a nyugdíj mellett dolgozók járulékfizetési kötelezettségéről, de lenne ezzel kapcsolatosan kérdésem: korhatár előtti (43 év 186 nap szolgálati idővel, 61 éves) nyugdíjas munkát vállal, a jövedelméből levonandó járulékmértékekre kérdeznék rá. A törvényt úgy értelmezem, hogy az ő esetében 8,5b% egészségbiztosítási járulékot kell levonni, tehát a 4 % + 3% + 1,5% a járulékteher, mert igaz, hogy nyugdíjas, de nem saját jogú nyugdíjas. A cikk ezt nem részletezi, csak a saját jogú nyugdíjas esetét, ahol 4 % természetbeni járulékot kell megfizetni, és korlátlanul dolgozhat. Eközben a korhatár előtti ellátásban részesülő kereseti lehetősége korlátozott, és ha jól értelmezem, az egészségbiztosítási járulékmérték is több. Természetesen a munkáltató szocho-kedvezménye érvényesíthető, és a 10 % nyugdíjlevonás azonos. Kérem, szíves válaszukat! Tisztelettel Ilyés Gáborné

Ezek a nyugdíjak és időskori ellátások nőnek az idén Cikk

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvénynek a nyugellátások emeléséről rendelkező 62. §-a értelmében, a tárgyév január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugellátásokat – ideértve a mezőgazdasági szövetkezeti járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű járadékát és a baleseti járadékot – a megállapítás naptári évét követően minden év január hónapjában az emelés évére tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni.

Nyugdíjemelés 2014 Cikk

Január 1-jétől a 2014-es költségvetési törvényben előirányzott infláció mértékének megfelelően, 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak. A januári emelést a hatályos törvények szerint nem csak a nyugdíjaknál, hanem más nyugdíjszerű és egyéb ellátásoknál is végre kell hajtani.

Korkedvezményes évek, akiknél még beszámítják Cikk

Korhatár alatti ellátásban részesülhet az, aki meghatározott szabályok szerint korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogosultságot. Mit kell figyelembe venni a hivatásos szolgálati jogviszonyban állóknál? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close