8 találat a(z) közérdekű tevékenység cimkére

Közösségi adószám – orvosi tevékenység Kérdés

Sportszövetség közösségen belüli, illetve kívüli szolgáltatás igénybevétele utáni áfakötelezettsége Kérdés

Áfa, a törvény VI. fejezete, adó alóli mentesség Kérdés

Civilszervezet értékesítési tevékenysége Kérdés

Tervezői felelősségbiztosítás továbbszámlázása Kérdés

Egyesület által végzett oktatás áfamentessége Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Az Áfa törvény VI. fejezet 85. § (1) i-j pontjai, a 85. § (2) és (4)-es pontjai helyes értelmezésében kérem segítségét. Ügyfelem Diák Sportegyesület, alapszabályában közfeladatként az alapcélok között szerepel: "Közreműködés az egyesület tagjainak nevelésében, képességeinek fejlesztésében, ismeretek terjesztésében - közfeladat: a köznevelési törvényről szóló 2011. évi CXC tv. 4.§.(1)a)-u) szerinti közfeladat. Ügyfelem áfaalany, általános szabályok érvényesek rá, közhasznú szervezet. Egyéb oktatásról szeretne számlát kiállítani pedagógiai szakszolgálat részére. Kérdésem, hogy a közérdekű feladatra tekintettel kiállíthatja-e áfamentesen a számlát egyéb oktatásról? Kell-e rendelkeznie az Áfa tv. 85. § (3) bekezdésében felsorolt engedélyekkel az áfamentességhez? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Rákné Nyíri Andrea

Közérdekű önkéntes étkezésének térítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közérdekű önkéntes számára a fogadó szervezet által e tevékenységével összefüggésben biztosított utazási költségtérítés, szállás és étkezés nem minősül ellenszolgáltatásnak. Az ellenszolgáltatásnak nem minősülő juttatásokat az szja-törvény 7. § (1) bekezdés y) pontja alapján a jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni. Kérdésem, hogy az önkéntesnek nyújtott, vagy számára számla alapján megtérített étkezés kifizetői adókötelezettséget keletkeztet-e? Válaszát előre is köszönöm!

Közérdekű tevékenység adómentes szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság szerződés keretében humán-egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe dolgozói részére, egészségügyi alkalmassági vizsgálatok elvégzése céljából. A humán-egészségügyi szolgáltatásról kapott számla –a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel – mentes az adó alól. A szolgáltatást nem csak saját dolgozói, hanem a cégcsoporthoz tartozó további társaságok dolgozói részére is igénybe veszik ugyanezen szerződés keretében. A nem saját dolgozó részére nyújtott szolgáltatást tovább kívánják számlázni az érintett társaságok felé. Kérdésem, hogy a továbbszámlázás során a számlákat áfamentesen vagy áfa felszámításával kell kiállítani? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Előre fizetett szolgáltatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs