24 találat a(z) kézi nyugta cimkére

Állatorvosi tevékenység nyugtakiadás Kérdés

Őstermelő saját borát értékesítené Kérdés

Pénztárgép helyett kézi nyugta Kérdés

Kötelező pénztárgép Kérdés

Kézi nyugta pénzügyi rendezése bankkártyával Kérdés

Nyugta- vagy számlaadási kötelezettség Kérdés

Kézi nyugta Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kézi nyugtát használ a fodrászat. Az a kérdésem, ha betelt a nyugtatömb, kell-e külön naponta összesíteni (hány darab nyugtát állított ki, és milyen összegben), vagy ahány nyugtát kiadok, azt darabszámomként kell összesíteni, kimutatni?

Nyugtaadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fodrász katás egyéni vállalkozó jelenleg kézi nyugtával tesz eleget a bizonylatadási kötelezettségének. A jövőben a fodrász tevékenység mellett havonta 4-5 alkalommal hajgyógyászati terméket szeretne értékesíteni (ÖVTJ 479901 Egyéb, nem bolti kiskereskedelem). Azt a tájékoztatást kaptam a 0640424242 telefonszámon, hogy ez esetben a hajgyógyászati termékek értékesítéséről, ha számlát állít ki, és azt havonta jelenti a PTGSZLAH nyomtatványon, akkor a fodrászatról továbbra is adhatja a kézi nyugtát, és nem kell pénztárgépet beszereznie. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a fentiekben leírtak így alkalmazhatóak-e?

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Egy bisztróba bemegy a vendég és számlát kér. Fizetési módok: készpénzes – PTGSZLAH; bankkártyás – PTGSZLAH; átutalásos – nincs adatszolgáltatás. Mindhárom esetben nem kerül be a bevétel a pénztárgépbe! (Pénztárgépet használ a bisztró.) 2.Házhoz rendel ételt egy vendég. A futár kiszállítja és a nyugtatömböt viszi magával, a helyszínen kiállítja a kézi nyugtát, vagy már vitte magával ugyanazt. Nem kerül be a pénztárgépbe és nem is kell adatot szolgáltatni! Jól értelmezem a szabályozást? Köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel: Hadusovzkyné

Pénztárgép vagy kézi nyugta? Sok múlik a tevékenység besorolásán is Cikk

Autószerelő tevékenységet végző egyéni vállalkozó számlázó programot használ bevételeinek kiszámlázásához. Kell-e pénztárgépet vásárolnia, vagy elegendő a számlák havi lejelentése a NAV felé? Szülésfelkészítést, elsősegélynyújtást és hasonló oktatást végző vállalkozásnak kell-e pénztárgépet használnia? – kérdezték olvasóink. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Pénztárgép vagy kézi nyugta? Kérdés

Kiegészitő tevékenységet folytató katás vállalkozó (van 36 órás munkaviszonya) szülésfelkészítést, elsősegélynyújtást és hasonló oktatást (nem OKJ-s) tart felnőtteknek és iskolásoknak különböző helyszíneken, a hét egyes napjain, délutánonként. Egy délutáni 2 órás oktatás fix helyen történik. Eddig kézi nyugtát adott a vállalkozás. Kérdés, hogy ez folytatható-e így, vagy pénztárgépet kell vásárolni, vagy minden egyes résztvevő részére egyszerűsitett számlát kell kiállitani? Köszönöm válaszát

Kézi nyugták kezelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk vendéglátóipari egységet üzemeltet. Időnként vendég fellépőket hív meg, melyre belépőjegyet szed. A fizetett belépőjegyekért (karszalag) kézi nyugtát ad. A pultnál működik pénztárgép, amennyiben a vendég italszolgáltatást vesz igénybe, az beütésre kerül az ott található pénztárgépbe. Be kell-e ütni ugyanebbe a pénztárgépbe a bejáratnál adott kézi nyugták összegét vagy azokat a könyvelésben külön kell elszámolni? Ha be kell ütni, lehetőség van-e arra, hogy egy összegben (például 120 ezer forint) beütésre kerüljön a belépőjegyek megfizetett értéke vagy egyszerre kézi, illetve gépi nyugta nem állítható ki ugyanarról az értékesítésről?

Pénztárgép használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Melegkonyhás vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozás pénztárgéppel teljesíti nyugtaadási kötelezettségét. Külön helyiségben fagyit is árul. Ezen a pénzátvételi helyen is szükséges pénztárgépet használni, vagy megoldható kézi nyugta adásával, majd nap végén a nyugták összege beüthető a pénztárgépbe? Köszönöm válaszát!

Pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Értesüléseink szerint a masszázs tevékenység esetén pénztárgép használata válik szükségessé. Lehet-e mentességet kapni a pénztárgép használata alól, ha valaki súlyosan látássérült, és számára ez a nyugtaadási mód komoly nehézségekbe ütközik? Van-e lehetősége arra (esetleg külön kérelem alapján), hogy továbbra is kézi nyugtát állítson ki? Köszönöm.

PTGSZLAH adatszolgáltatás Kérdés

Szeretném megkérdezni Önöktől, hogy ha egy kereskedő az üzletében online pénztárgépet használ, de elmegy az árujával egy idősek otthonába árulni, és ott kézi nyugtát ad a vevőknek, akkor ez helyes-e? És ezekről a nyugtákról szolgáltat-e adatot a NAV-nak a PTGSZLAH nyomtatványon? Köszönöm a segítésüket!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31