5 találat a(z) egyéb juttatás cimkére

Mezőgazdasági szövetkezet – közösségi alap II. folytatás Kérdés

A kérdés folytatása: Az alapszabály erre vonatkozó része így szól: „A szövetkezet az adózás utáni eredményének a közgyűlés által meghatározott részét közösségi alapba helyezi, amelyből a tagjai, alkalmazottjai és azok hozzátartozói számára az alábbi támogatásokat nyújthatja: szociális juttatások, oktatási támogatások, kulturális támogatások, közművelődési tevékenység támogatása, sporttevékenység támogatása. A támogatási formákat valamennyi tag, alkalmazott és hozzátartozója igénybe veheti. A támogatások igénybevételének indokoltságát az igazgató elnök bírálja el a tag által benyújtott írásbeli kérelem alapján.” Tehát az alkalmazottaknak adott SZÉP-kártya, vagy egyéb juttatások is elszámolhatók a közösségi alap terhére? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gál Veronika

2019.07.01-jétől szociális hozzájárulási adó Kérdés

Igen furcsa tájékoztatást kaptam ma a NAV telefonos ügyfélszolgálatától, mely szerint minden kifizetésre, ami 07.01. után történt 17,50 százalékos szociális hozzájárulási adót kell fizetni. Kérdésem az egyéb juttatásokra és az osztalékra vonatkozott volna, mivel a gyakorlatban többen úgy csinálják, hogy a bérrel együtt leszámfejtik az egyéb juttatást is, de nem utalják el, csak követő hóban a bérrel egyidőben. A tájékoztatást adó NAV ügyintéző azt mondta, minden ami 07.01. után került kifizetésre (szerinte a bér is) az már 17,5 százalékkal adózik. Kérdeztem, akkor ezt hogyan kell a 06. havi 1908-as bevallásban vallani, erre már nem tudott válaszolni.

Jövedelemként adózó juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekkel fordulunk Önhöz. Egy cég cafeteria keretében szeretne készpénzjuttatást adni a munkavállalóinak. A munkavállalók, választásuk szerint, a cafeteriakeret erejéig, választhatják a készpénzjuttatási elemet. Amennyiben 100 ezer forint feletti készpénzösszeget választanak, a 100 ezer forint feletti rész, ugye jövedelemként/bérként adózik. A jövedelemként vagy bérként adózó juttatás (100 ezer forint feletti készpénz) ebben az esetben egyéb juttatásnak vagy esetlegesen az Mt. szerinti munkabérnek (alapbéren túli munkabérnek) minősül-e? Illetve kapcsolódóan a fentiekhez, ha egy munkáltató cég a munkabéren felül ad a munkavállalóinak jovedelemként adózó juttatást, az egyéb juttatásnak vagy az Mt. szerinti alapbéren túli munkabérnek minősül? Szíves válaszait előre is köszönjük! Üdvözlettel.

Béren kívüli juttatás-2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Cégünk 2018-ban havi 5000 forint készpénzt adott munkavállalóinak béren kívüli juttatás formájában. Ezt a juttatást 2019-ben is meg szeretné tartani. Jól értelmezem, hogy 2019-től is megtartható ez a juttatás, amennyiben jövedelemként adózik? Lehetséges megtartani úgy is, hogy továbbra is nettó 5000 forintot kapjanak a munkavállalók és a bruttó juttatást ebből számolnánk vissza? Illetve lehetséges megtartani úgy is, hogy a nettó juttatás kevesebb lesz, mivel jövedelemként adóztatjuk le ezt a tétel? Lehetséges megtartani ezt a juttatást úgy, hogy munkaszerződést nem módosítunk, azaz nem emelünk munkabért, csak mint egyéb juttatást adjuk? A munkaszerződések nem tartalmazták eddig sem az 5000 forint béren kívüli juttatást. Segítségüket előre is köszönöm.

Fogorvosi ellátás Kérdés

Kedves Adózóna, azt szeretném megtudni, hogy fogorvosi kezelésről számlát egyéb juttatásként adózva el lehet számolni? Köszönettel: Mónika

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végrehajtói letiltás mértéke?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaviszony megszüntetése GYED alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close