2 találat a(z) bezserzés EU-ból cimkére

Hollandiából vásárolt új személygépkocsi Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném állásfoglalását. Egy kft. Hollandiából új hibrid személygépkocsit vásárolt továbbértékesítés céljából. Ezt a gépkocsit Magyarországon forgalomba helyezte. Helyesen járunk-e el, ha az áfabevallásban fizetendő általános forgalmi adóként a 15. sorban (közösségen belülről történő új közlekedési eszköz beszerzésként), levonható általános forgalmi adóként pedig a 69. sorban (közösségen belüli termék beszerzése után levonható adóként) szerepeltetjük? Valamint ebben az esetben az alvázszámot az áfabevallás 09-es lapján fel kell-e tüntetnünk? Mivel a kft. Magyarországon nem tudta értékesíteni az autót, ezért kivonatja a forgalomból, és közösségi területen kívüli országba fogja értékesíteni. Ezt majd az áfabevallás 01-es sorában kell szerepeltetni? Előre is köszönjük válaszát! Tisztelettel: Tóth Mária

Motorcsónak vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! UID számmal rendelkező építőipari cégbe Ausztriából áfa nélkül megvásárolható-e egy motorcsónak, és milyen feltételekkel? Nincsen folyamatos bevétele a cégnek motorcsónak-kiskereskedelemből, kölcsönzésből, kizárólag reprezentatív célt szolgálna a jármű. Köszönöm szépen válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyelvtanfolyam adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Repülőjegy kifizetése munkavállalónak

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close