2 találat a(z) betárolás cimkére

Exportértékesítés vagy belföldi Kérdés

Cégünk egy magyar cég felé számláz vámraktárba történő betárolás keretében áfamentesen. A magyar cég a kitárolás után harmadik országba viszi a terméket. A kérdésem, hogy ezt az értékesítést a belföldi értékesítés nettó árbevétele soron kell-e elszámolni?

Adóraktárba betárolás, ott értékesítés, majd kitárolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában szeretném kérni a segítségét. Felvázolom: 1. Egy magyar cég beraktározza a terméket az adóraktárba, ott értékesíti egy német cégnek, amelynek nincs magyar adószáma. A német cég egy magyar cégnek értékesíti a terméket az adóraktáron belül, amely kitárolja a terméket, és egy harmadik országbeli adóalanynak értékesíti. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a német cégnek kell-e magyar adószámot kérnie? Kinek, hogyan kell a számlát kiállítania, és hogy vallja be az áfabevallásban? 2. A második változatban a német cég raktározza be a terméket az adóraktárba, amit magyar cégtől vásárolt. Az adóraktáron belül magyar cégnek értékesíti, amely harmadik országba adja el a terméket. Ebben az esetben a német cégnek kellene, hogy legyen magyar adószáma? Az áfabevallásban hogyan vallom be? Előre is köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close