3 találat a(z) beszerzés Kínából cimkére

Import – gépek beszerzése Kérdés

Vámáru fuvarozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar megbízó Kínából származó vámáru fuvarozásával bízott meg belföldi székhelyű fuvarozó céget belföldi viszonylatra (Zalaegerszeg-Vecsés között). A megbízó azt kérte, hogy a belföldi fuvarozó cég áfamentesen számlázzon neki. Kérdésem az lenne, hogy mikor járok el helyesen a számlázásnál? Köszönöm a válaszát.

Import – vám – áfa Kérdés

Internetes oldalon rendeltünk forgácsológéphez szerszámokat Kínából. Előzetesen kaptunk árajánlatot, kártyával ki kellett fizetni ahhoz, hogy útnak indítsák az árut. Mindez megtörtént. Az áru repülőgéppel érkezett a Liszt Ferenc Repülőtérre. A DHL futárszolgálatnak adtunk megbízást a vámoltatásra, amit el is végzett, a költségeket kifizettük. Megérkezett telephelyünkre az áru, a vámhatározatot is elküldték. Ekkor láttuk, hogy az áruval küldött számlán feltüntetett egységárak nem egyeznek azokkal az árakkal, amelyet velünk közöltek, kártyával kifizettünk, s mely összegről e-mailben megkaptuk a számlát. A termékkel küldött számlán feltüntetett érték megközelítőleg 1/3 része a kialkudott vételárnak. Telefonon felvette a kollégám a kapcsolatot a kínai céggel, s közölték, hogy a vámoláshoz adták ki a kisebb összegű számlát, valamilyen náluk érvényben lévő szabályok miatt. Ami minket érint, és a mi problémánk: a fentiekből adódóan a vámhivatal kisebb vámérték alapján kevesebb áfát, vámot vetett ki, mint a valós számla alapján kellett volna. Ezt utólag kell-e, illetve hogyan tudom korrigálni? Mi a teendőm ezzel kapcsolatban? Erre várom válaszukat, amit előre is köszönök. Üdvözlettel: Boskó Lászlóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close