3 találat a(z) adószámos megánszemély cimkére

Adózás rendje Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Ha valaki adószámos magánszemély, illetve egyéni vállalkozása is van, bérbe adhatja-e adószámos magánszemélyként az egyéni vállalkozása telephelyét, székhelyét vagy fióktelepét másnak? 2. Gazdasági társaságban 08-as bevallás helytelenül lett beadva (a tulajdonosok közti megosztás hibásan történt). A cég már rég megszűnt, így utólag javítható-e a nyomtatvány, vagy csak a magánszemélyek önellenőrzik a saját bevallásukat? Köszönöm válaszát.

Fotós tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fotós suliba jártam, de nincs meg a szakképesítésem róla, nem vizsgáztam le. Szeretnék adószámos magánszemélyként fotózási tevékenységet számlázni, de azt hallottam, hogy bizonyítvány hiányában nem számlázhatok fotózási tevékenységet. Nem találtam meg, hogy ezt milyen jogszabály tiltaná, de ha így van ,akkor milyen tevékenységről állíthatok ki szabályosan számlát?

Adószámos magánszemély adózása, járulékai Kérdés

Tisztelt Ügyintéző! Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettsége van annak az adószámos magánszemélynek, aki művészeti szolgáltatás nyújtásáról (egy falunapi rendezvényen gitározott) állít ki számlát? A számla végösszege egy napi díj. Megbízási szerződést nem kötött a foglalkoztatóval, amely egy kft. Kötelező-e megbízási szerződést kötni? Ha jól gondolom, akkor a kft. kifizetőhely, le kell, hogy vonja a bruttó összeg 90 százalékából az egyéni járulékokat. Ez a 15 százalék szja-előleg (nyugdíjjárulék, egészségbiztosítési járulék is van ebben az esetben)? A cég kötelezettsége pedig 27 százalék eho és az 1,5 százalék szakképzési hozzájárulás(vagy szakképzési csak akkor van, ha szociális hozzájárulási adót kell fizetni)? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel Radványiné Andrea

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vagyoni értékű jog használatának átengedése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kiva és a kapcsolt vállalkozások

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close